Zonder code 95 mag je niet de weg op!

code 95

Er zijn veel mensen die beschikken over een rijbewijs, maar zonder het autorijbewijs meegerekend zijn het er een stuk minder. Je hebt namelijk ook de rijbewijzen voor de bussen vrachtwagen en nog veel meer, maar soms is dat niet genoeg. Als je met jouw rijbewijs D1, D, C1 of C hebt, moet je buiten het rijbewijs ook code 95 hebben. Als je niet deze code hebt heb je niks aan je rijbewijs, want zonder die code mag je officieel de weg niet op. De code is dus even belangrijk als een rijbewijs, want je als je één van de twee niet hebt mag je niet rijden. Als je er toch voor kiest om te rijden zonder de code, kan je een boete krijgen van bijna negenhonderd euro.

code 95

Wat moet je doen voor de code?

Als je bezit over het desbetreffende rijbewijs wil je natuurlijk ook graag code 95 bemachtigen, maar hoe gaat dat precies? Het behalen van de code bestaat uit drie onderdelen, de onderdelen zijn, Theorie, praktijk, en toets besloten terrein. Theorie spreekt voor zich natuurlijk, want je moet natuurlijk nog wel alles weten over het rijden van het voertuig en de regels. Bij praktijk gaat het natuurlijk nog of je wel kan rijden. De toets besloten terrein is dat je moeilijke situaties gaat krijgen, waardoor ze precies zien of je over de vaardigheden bezit.

Waar kan je deze code krijgen?

Je weet als het goed is waarom je de code moet hebben en wat je dan moet doen, maar waar kun je deze halen? Je hebt een aantal bedrijven die deze cursussen geven en daar kan je dan terecht voor de lessen , als je dan alles weet kan je de toetsen afleggen. Als je de toets hebt gehaald, is de code 95 in jouw bezit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *