Zo vind je de juiste uitvaartverzorger die bij je past in Amsterdam

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Er moet ontzettend veel geregeld en besproken worden te midden van al het verdriet van vrienden en familie. Het organiseren van een uitvaart is dan ook niet gemakkelijk. Daarom helpt dit blog je op weg met de juiste tips voor het vinden van de juiste uitvaartverzorger in Amsterdam.

  1. Houd de wensen van de overledene goed in gedachten

Voordat je je gaat oriënteren op een uitvaartverzorger, is er één belangrijk punt wat je aandacht verdient: De uitvaart draait volledig om de persoon die overleden is. Het afscheid moet voldoen aan de wensen en eisen van de overledene. Hierbij is het dus belangrijk om je eigen ideeën opzij te zetten en proberen te bedenken hoe de overledene het gewild zou hebben. Wanneer je dit in gedachten houd, kun je dit ook zo communiceren aan eventuele andere betrokkenen die tal van zaken willen organiseren die niet passen bij de persoon voor die de uitvaart daadwerkelijk is. Zo voorkom je problemen en kun je je focussen op het regelen van een goede uitvaart.

  1. Het kiezen van de juiste uitvaartverzorger – ervaringen van anderen

Bij het kiezen van een goede uitvaartverzorger of begrafenisondernemer doe je er goed aan om gebruik te maken van je netwerk. Vraag rond bij vrienden en familie naar hun ervaringen met het regelen van een uitvaart Amsterdam en de diverse uitvaartverzorgers. Zo kun je informatie inwinnen over de schaal waarop de uitvaart plaats kan vinden, in hoeverre de uitvaartverzorger meedenkt bij uitzonderlijke wensen, et cetera. Ook online zijn er veel ervaringen van anderen te vinden met diverse uitvaartverzorgers.  

  1. Controleer de uitvaartverzorger op het keurmerk

Uitvaartverzorgers kunnen het Keurmerk Uitvaartzorg dragen wanneer ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, zoals het maken van goede en duidelijke afspraken over de uitvaart, transparantie over de kosten en zaken rondom de bekwaamheid van de uitvaartverzorgers. Je kunt de website van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg bekijken om zo uit te vinden welke uitvaartverzorgers in Amsterdam voldoen aan de hoge eisen die horen bij dit keurmerk.

  1. Ga in gesprek met de uitvaartverzorger

Veel uitvaartverzorgers bieden een vrijblijvend gesprek aan. Hierin kun je de wensen van de overledene alvast bespreken en vast laten leggen. Zo’n gesprek heet een ‘voorregelgesprek’. In dit gesprek kom je er al snel achter of de uitvaartverzorger bij je past. Ook kan het document met de vastgelegde wensen en eisen rust bieden en het regelen van de uitvaart vergemakkelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *