Wat zijn LSI woorden en waarom zijn ze belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven die gebruik maken van een website. Wellicht ken je zoekmachine optimalisatie beter onder de naam SEO. Met zoekmachine optimalisatie kan je ervoor zorgen dat jouw website een hoge positie krijgt bij Google. Google is namelijk een zoekmachine die door bijna iedereen gebruikt wordt. Als bedrijf zou je graag willen dat jouw website dan bovenaan komt te staan als mensen op bepaalde zoekwoorden zoeken. In dit wereldje van SEO zijn er verschillende soorten zoekwoorden die je kan gebruiken. Eén daarvan zijn LSI woorden. Wil je graag weten wat LSI woorden zijn? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

De LSI woorden

In het Nederlands kan je spreken over semantische zoekwoorden als je het hebt over LSI woorden. LSI woorden zijn woorden die te maken hebben met het hoofd zoekwoord. Een LSI woord is dus niet het hoofd zoekwoord. LSI woorden helpen Google om de inhoud van een website goed te begrijpen. Dat is één van de redenen waarom zulke woorden erg belangrijk zijn voor een SEO strategie en vooral voor het linkbuilding onderdeel.

De LSI kan je vaak helemaal onderaan vinden van de pagina bij Google. Je kan de woorden herkennen doordat het woorden zijn die een verband hebben met het zoekwoord waar je oorspronkelijk op zoekt. Heb je hier meer advies nodig op dit gebied? Ga dan gerust op zoek naar seo advies.

Belang van LSI woorden

Vroeger werkte Google heel anders. Door de jaren heen is het proces van zoekmachine optimalisatie echter sterk veranderd waardoor die LSI woorden dus belangrijk zijn geworden. Zoals het al eerder aangegeven was, zijn LSI erg belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie. Google kan aan de hand van die woorden namelijk goed de context van de content plaatsen.

De zoekmachine optimalisatie zal niet slagen wanneer je je focust op maar één zoekwoord. Je moet verder kijken dan dat. LSI woorden kunnen je helpen met het creëren van een natuurlijk linkprofiel als het draait om linkbuilding. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten tools die jou kunnen helpen met LSI woorden. Heb je wat meer hulp nodig met linkbuilding? Dan kan linkbuilding Amsterdam je goed helpen op dat gebied.

LSI woorden bepalen

Het kan best lastig zijn om de juiste LSI woorden te bepalen. Het is om die reden belangrijk dat je kijkt naar het hoofd zoekwoord. Ga eens brainstormen om te bepalen waar jij nog meer op zou zoeken. Hiermee zorg je namelijk voor gerichtere content en dat is belangrijk voor Google. Je kan eens het hoofd zoekwoord op Google intypen en onderaan kijken wat de suggesties zijn. Wellicht kan dit tot inspiratie zorgen, maar het is niet de beste manier om LSI woorden te bepalen.

De beste manier is waarschijnlijk door een speciale tool te gebruiken. Probeer jezelf eens in de schoenen van de mensen die op de zoekwoorden zoeken te zetten. Een andere manier om de LSI woorden te bepalen, kan zijn door gewoon mensen in je omgeving om hulp te vragen. Misschien kan iemand een goed idee inbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *