Wat zijn de voordelen en nadelen van een uitzendbureau?

Het uitzendbureau heeft voornamelijk de taak om voor zijn opdrachtgever geschikt personeel te zoeken. De opdrachtgever geeft de eisen waar het toekomstige personeel aan moet voldoen door aan het uitzendbureau. Het uitzendbureau gaat vervolgens op zoek naar een geschikte kandidaat. Er wordt een vacature in Barneveld geplaatst en/of er wordt gebruik gemaakt van het huidige bestand van werkzoekenden. Met als gevolg een ‘perfect match’, klinkt goed? Toch zijn er naast voordelen ook een aantal nadelen aan het zoeken naar werk via het uitzendbureau. Een van de toonaangevende uitzendbureaus in deze regio is Verdo Werkt.

Wat zijn de voordelen?

De inzet uitzendkracht heeft een aantal voordelen zoals:

●      Gemak

○      Het bespaart werk en zorgen op het personeelsvlak, omdat u dit uit handen geeft.

○      De administratie en begeleiding rondom uitzendkracht wordt door een externe partij verzorgd.

○      U hebt altijd inzicht en controle, van vacature tot factuur.

●      Minder werkgeversrisico’s

○      Uitzendkrachten kunnen langer op proef worden ingezet.

○      Uitzendkrachten vallen veelal buiten de formatieplaatsen.

○      Uitzendkrachten die langere tijd goed presteren kunnen in dienst treden bij de opdrachtgever.

○      Bij langdurige ziekte, WAO of WIA krijgt u niet te maken met hoge kosten ziekteverzuim.

Wat zijn de nadelen?

Hogere kosten voor uitzendkrachten. Het werken met uitzendkrachten is duurder je betaalt immers ook het uitzendbureau. Afhankelijk van het bureau, de functie, de arbeidsmarkt wordt een omrekeningsfactor overeengekomen, een factor die men vermenigvuldigd met het bruto overeengekomen uurloon.

Een ander nadeel is ook de flexibiliteit, want zowel de werkgever als de uitzendkracht kunnen het contract van de een op de andere dag opzeggen. Dit kan voorkomen omdat de uitzendkracht onderwijl druk aan het solliciteren is naar een baan met meer zekerheid of een functie waarbij de uitzendkracht meer kan verdienen.

Dus wanneer een functie veel inwerktijd vraagt, is het niet altijd handig om gebruik te maken van een uitzendkracht, mits men duidelijk weet dat na afloop van de uitzendperiode een arbeidscontract in het verschiet ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *