Wat is Magento 2 en hoe gebruik je het?

Ben je van plan om een eigen webshop te starten, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld slim om de concurrentie in de gaten te houden en van te voren een plan en doel te maken. Door een overzicht te hebben zul je merken dat je webshop beter zal gaan lopen, maar ook je software moet goed zijn. Er zit kan een behoorlijk verschil zitten tussen de softwares, dus welke is dan de beste?

Een goed e-commerce systeem

Iets wat ook erg belangrijk is als je een webshop op gaat starten is de e-commerce, maar wat is dit precies? E-commerce is het drijven van handel online. Een webshop is hier het directe voorbeeld van. Hierop staan producten te koop die een klant of ander bedrijf kunnen kopen.

Er zijn heel veel verschillende e-commerce systemen waar je uit kunt kiezen. Itonomy biedt verschillende e-commerce systemen aan. Voor welk systeem jij gaat is afhankelijk van hoe groot je webshop wordt, hoe snel je deze wilt hebben en of je ook marketing wilt doen via Google.

Een van de pakketten van Itonomy is Magento 2 PWA. Magento 2 is een techniek ontwikkeld door Google. Het idee van Magento 2 is dat dit op ieder besturingssysteem hetzelfde fungeert. Bij veel apps is het nu nog het geval dat deze voor iOS anders zijn dan voor Android. Magento 2 heeft dit dus niet meer waardoor je een snellere webpagina krijgt, beveiligder online kunt shoppen (denk hierbij aan Face ID of fingerprint), eventueel ook offline kan shoppen en pushmeldingen kan krijgen. Als bijvoorbeeld iets uitverkocht is of er is een extra actie dan krijg je hier een melding van.

Hoe gebruik je Magento 2?

Een belangrijke vraag is hoe je Magento precies gebruikt. We weten nu dat het veel voordelen heeft, maar dan is het ook fijn om te weten hoe je het kunt gebruiken. Magento is vrij makkelijk toe te passen. Het is hierbij allereerst belangrijk om de juiste software aan te schaffen. Dit kan via verschillende bedrijven, waaronder Itonomy. Wanneer je dit hebt aangeschaft en hebt ingelogd kun je aan de slag. 

Magento 2 heeft veel onderdelen los van elkaar onderverdeeld. Op die manier houd je gemakkelijk overzicht. Via Magento is het ook mogelijk om de statistieken van je webshop te zien. Zijn er nieuwe bezoekers vandaag geweest en zijn je vaste klanten teruggekomen? Dit soort statistieken biedt Magento 2 ook aan om in te zien. Door deze statistieken kun je kijken of je marketingplan nog aangepast moet worden of dat je op deze manier door kunt gaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *