Waarom tennissen een leuke sport is voor kinderen

Kinderen kunnen tegenwoordig uit ontzettend veel sporten kiezen. Voor iedere sport is er wel wat te bedenken waarom die sport juist leuk is. Sommige sporten zijn bijvoorbeeld super handig en waar je kind ook op jonge leeftijd goed mee kan beginnen; bijvoorbeeld tennis. Het eerste voordeel is al dat je maar twee mensen nodig hebt. Je kunt dus samen met je kind beginnen voordat ze op een sportclub gaan.

Tennissen is een sport voor kinderen van alle leeftijden, daarnaast kan het altijd blijven gespeeld worden omdat het makkelijke te combineren is.

Soms kan het een hele opgave zijn om genoeg kinderen bij elkaar te krijgen om bijvoorbeeld een voetbalteam te vormen, er zijn namelijk best wel wat spelers nodig.

  1. Voor een potje tennis heb je maar één tegenstander nodig, je kan het dus met een broer, zus, vriend, vriendin of buurkind samen doen.
  2. Omdat er maar twee spelers nodig zijn heb je vaak snel een iemand gevonden die met je kind wil samen spelen waardoor het plezier niet verdwijnt.
  3. Vele sporten zijn wat betreft aanschaf duur.

Het is geen dure sport

Ja oke, een goed tennisracket kan inderdaad wel wat kosten maar dat betekent niet dat je gelijk het duurste racket hoeft aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld een goedkoper of tweedehands racket halen om mee te beginnen. Daarnaast heb je geen speciale uitrusting nodig. Tennis is daarnaast ongeacht je niveau of atletischheid een eenvoudige sport om te beoefenen.

Tennis kan je op vele plekken spelen

Helemaal als je begint kun je gewoon in de tuin of op een sportveldje vlak bij huis beginnen. Als je kind uiteindelijk wel naar een club gaat dan is het wel handig en belangrijk dat de tennisclub winddoeken heeft hangen, zo heeft je kind namelijk geen last van de wind en blijft het spel leuk.

Bron: https://www.tennisdoek.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *