Waarom een WordPress website een slimme keuze is

wordpress website bouwen

wordpress website bouwen

WordPress is een van de meest populaire content management systemen ter wereld. Meer dan 60 miljoen websites worden ermee aangedreven, waaronder enkele van de grootste zoals CNN, The New York Times en Washington Post. Het wordt ook gebruikt door veel bloggers om hun website te maken met minimale technische kennis of ervaring.

Wat is WordPress

WordPress is een gratis, open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op PHP en MySQL. Het werd in 2003 opgericht door Matt Mullenweg en Mike Little, als een manier om de kloof tussen ontwerp en code te verkleinen. Met WordPress kan je bijna alles doen met je website, van het hosten van statische pagina’s tot het draaien van volledige applicaties, zonder ook maar enige programmeerkennis te hebben.

Waarom WordPress gebruiken

Een van de dingen die WordPress zo geweldig maakt is dat het zijn eigen app store heeft. Dit betekent dat elke app ontwikkelaar zijn eigen app kan maken en deze gemakkelijk beschikbaar kan maken voor iedereen met een WordPress website. Hierdoor zijn er oneindig plugins beschikbaar die allerlei functionaliteiten toevoegen. Daarnaast is helemaal gratis om te gebruiken, hoewel er wel een paar plugins zijn waarvoor je moet betalen, maar dat is het vaak wel waard.

Hoe WordPress te gebruiken

Het installeren en gebruiken van WordPress is super eenvoudig. Je kan het gewoon gratis downloaden en met behulp van een heldere uitleg gemakkelijk en snel installeren.

Vervolgens kan je het thema van je website kiezen en op zoek gaan naar plugins die de functionaliteit toevoegen die jij nodig hebt.

Er zijn twee manieren waarop je WordPress kan gebruiken: je kan zelf aan de slag gaan of je laat het een professional doen. Website bouwen Utrecht maakt bijvoorbeeld professionele WordPress websites voor mensen die dat niet zelf willen of kunnen. Als je zelf aan de slag gaat, raden wij je aan om veel tutorials te kijken en te lezen.

Voordelen van het gebruik van WordPress

Enkele voorbeelden van voordelen van het gebruik van WordPress zijn:

  • Het is heel gemakkelijk om een blog te beginnen met WordPress. Je hoeft geen HTML of code te kennen.
  • Je kan een heleboel plugins en thema’s toevoegen, die je site uniek maken en aanpassen aan je behoeften.
  • WordPress heeft een stevig ondersteuningsnetwerk en helpt je snel op weg als je niet zeker weet wat je moet doen.

Conclusie

Ben je dus op zoek naar een eigen website en wil je het makkelijk en effici├źnt houden, maar niet inleveren op functies? Overweeg dan een WordPress website te bouwen of te laten bouwen door een bedrijf als wpbrothers.nl die gespecialiseerd zijn in het bouwen van WordPress websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *