Waar moet je op letten bij onderhoud van het dak van je bedrijf?

Ben jij een echte doe-het-zelver omtrent al het onderhoud van je bedrijf of heb je advies nodig? Dan is het belangrijk dat je het dak niet vergeet. Het hebben van een goed dak boven je hoofd zorgt er immers voor dat jouw bedrijf in optimale conditie blijft. In dit artikel nemen we enkele aspecten met je door om eventuele dakproblemen te voorkomen.

Maak met goede regelmaat het dak schoon

Een belangrijk onderdeel van dakonderhoud is de reiniging. Verwijder met regelmaat al het vuil zoals los grind, vuil, bladeren en twijgen. Doordat deze materialen water kunnen vasthouden als ze op het dak worden achtergelaten, kan de vochtigheid het dak beschadigen en de groei van algen en schimmels bevorderen.

Is jouw bedrijf voorzien van Dakplaten? Dan heb je in ieder geval voor een onderhoudsvriendelijke optie gekozen. Dakplaten zijn niet alleen goedkoper in aanschaf, maar zijn ook roestvrij en onbrandbaar. Tevens zorgen dakplaten voor ingebouwde isolatie. Om jouw dakplaten in optimale conditie te behouden, zorg je ervoor dat je dakplaten regelmatig schoonmaakt om zowel de glans en de kleur, als de technische aspecten langer optimaal te behouden.

Let bij het schoonmaken wel goed op welk middel het beste geschikt is voor jouw situatie. Kies het juiste middel om de coating van jouw daken niet om zeep te helpen. Een zorgvuldige afweging van het juiste schoonmaakmiddel is gebaseerd op de regelmaat van het schoonmaken, de mate van beregening en de locatie van jouw bedrijf. Voordat je aan de slag gaat, probeer informatie in te winnen over de dakspecificaties zodat je alleen te werk gaat met het beste schoonmaakmiddel.

Inspecteer het dak op lekkages

Door middel van het dak regelmatig te inspecteren op eventuele lekkages, kan je veel onrust in het bedrijf voorkomen. Waterlekkages in het dak kunnen namelijk voor vervelende problemen binnenshuis zorgen die niet zo gemakkelijk op te lossen zijn. Inspecteer daarom de dakdoorvoeringen zoals de leidingen, afvoeren en andere componenten die door het dakoppervlak uitsteken. De dakdoorvoer is zeer gevoelig voor lekkage en als deze beschadigd is moet het probleem vaak professioneel aangepakt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *