Voorkom de rechtsgang: neem een advocaat!

Wanneer zakelijke geschillen eenmaal uit de hand lopen, dan lijken ze al snel onoplosbaar. Een gang naar de rechter lijkt dan het enige alternatief. Daarbij is juridische bijstand van een advocaat onmisbaar. Toch kunt u beter in een veel eerder stadium een advocaat in de hand nemen. Deze kan u namelijk helpen voorkomen, dat het geschil met uw klant of zakenpartner door een rechter beslecht moet worden.

Voorkom gerechtelijke procedures

Hoe kan een jurist, bijvoorbeeld uw advocaat in Harderwijk, gerechtelijke procedures voor uw onderneming voorkomen? Daarbij is allereerst het moment van instappen belangrijk. Door uw jurist in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken, kan deze proactief handelen en zo voorkomen dat het geschil uit de hand loopt. Wanneer u er bijvoorbeeld van beschuldigd wordt zich niet aan het contract te houden, of u van mening bent dat de ander in gebreke blijft, laat u dan niet verleiden tot een welles-nietesspelletje, maar laat direct uw advocaat naar de kwestie kijken. Een ander voorbeeld: stel, een andere partij gebruikt uw beeldmerk, slogan of iets anders dat met uw merk te maken heeft. Na een vriendelijk verzoek van uw kant, blijft de ander inbreuk maken op uw merkenrecht en intellectuele eigendom. Met één sommatiebrief van uw advocaat is zo’n kwestie vaak snel opgelost.

Tip: gratis spreekuur voor MKB-ondernemers

Als ondernemer heeft u te maken met verschillende gebieden van het ondernemersrecht. Is er een kwestie op het gebied van, bijvoorbeeld, arbeidsrecht, contracten of incasso waar u niet uit komt? Tot voor kort kon u met uw vragen terecht bij de Kamer van Koophandel. Nu het gratis spreekuur voor MKB-ondernemers is geschrapt, neemt Te Biesebeek, het advocatenkantoor in Overijssel, dit stokje over. Zij kunnen u verder adviseren over hoe een advocaat de gang naar de rechter kan voorkomen, zodat u zich weer spoedig kan focussen op uw onderneming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *