Voor elke displayport de juiste kabels

Welke displayport heb jij eigenlijk op je werk? Computers zijn fantastische apparaten. En ook al vind je ze niet zo fantastisch, je komt er absoluut niet omheen. Een van de redenen dat je relatie met dit noodzakelijke kwaad niet van een leien dakje is verlopen heeft vermoedelijk te maken met het volgende scenario. Het is 9:04 en de meeting had 4 minuten geleden moeten beginnen. De directeur zit al ongeduldig te tikken met zijn pen op de tafel. Zo bleek en ongeïnteresseerd je niet uitgeslapen collega´s erbij zitten, zo rood is jouw hoofd aan het worden. Sommigen staren naar je rode hoofd, weer anderen naar het lege scherm. De beamer is aan, de PC is aan, powerpoint doet het zowaar, maar waar is die verdomde displayport nou op de beamer? En waar moet deze kabel, die wel erg rare stekkers heeft, nou weer precies in je laptop? Geen angst, die is ons werkelijk allemaal overkomen.

 

Zoveel merken, zoveel displayporten

We gaan nog even door. 9:07, maar vrees niet, Jan van ICT is erbij gekomen. Diezelfde Jan die nu nogal beteuterd staat te kijken met een kabel in zijn hand waarvan hij er zelf vorige maand 100 heeft besteld. Kenners, waar we Jan voor het gemak ondanks zijn functietitel toch maar even niet bij zullen scharen, zien dat hij wanhopig een DVI-kabel in een HDMI-poort probeert te stoppen. Een half jaar geleden zijn alle laptops vervangen en de nieuwe exemplaren accepteren alleen nog maar de HDMI- standaard. Doei VGA en doei DVI. Uiteindelijk heb je zelf het probleem door en laat je een HDMI-kabel komen van één van de boardroom TV´s. Maar dan is het al 9:17 en is de schaamte compleet. En de directeur in zijn hoofd al zijn 9:30 aan het voorbereiden. Ellende.

 

Oplossingen zijn er gelukkig altijd

Zoals gezegd is bovenstaand scenario één van die wetmatigheden van Murphy: Ooit gaat alles mis wat er mis kan gaan, dus ook dit. Maar toch was het fijn geweest als dit debacle voorkomen had kunnen worden, want die promotie moet er dit jaar wel echt komen. De pasgeboren baby gaat namelijk niet voor zijn eigen luiers betalen. Om van de kinderwagen nog maar te zwijgen. Om te zeggen dat dat ding een maandsalaris kost is niet eens een overdrijving. Maar goed, voorkomen dus, door online voor een habbekrats meerdere gangbare kabels te bestellen. Goedkoop, simpel, snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *