Verbeter je organisatie met groene zakelijke energie

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de internationale agenda. In Nederland is het Klimaatakkoord een onderdeel van het landelijke klimaatbeleid. Je kunt dit beleid zien als een overeenkomst tussen organisaties en bedrijven in ons land om samen broeikasgassen tegen te gaan. Op die manier beperken we met z’n allen de opwarming van het klimaat. Wat kun jij als ondernemer doen om een steentje bij te dragen? Simpel: stap over op groene zakelijke energie om iets te betekenen voor een betere wereld. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van groene zakelijke energie en hoe je door zakelijk energie vergelijken alsnog een goede deal kunt scoren.

Waarom is groene energie beter voor de wereld?

Misschien vraag je je af waarom je überhaupt over zou moeten stappen op een groen energiecontract wanneer je iets wilt betekenen voor het milieu. Dat zit namelijk zo: groene stroom is beter voor de wereld dan grijze stroom. Dit heeft vooral te maken met de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Bij grijze energie wordt er bijvoorbeeld geput uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Naast het feit dat deze bronnen schaars zijn en ooit op zullen zijn, komt er bij dit proces veel CO2 vrij. CO2 is een directe oorzaak van de opwarming van de aarde. Daarom werd er gezocht naar een alternatief en dat bleek groene energie te zijn. Bij dit productieproces komt veel minder CO2 vrij – ook wordt er geput uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. Hierbij moet je denken aan de zon, het water of de zee. Al met al is groene zakelijke energie voor je bedrijf dus echt een stuk beter dan grijze stroom.

Voordeel: je kunt je eigen groene stroom opwekken

Naast het feit dat je met groene energie een beetje bijdraagt aan een betere wereld is er nog een groot voordeel aan deze vorm van energie te vinden: je kunt het zelf opwekken. In tegenstelling tot grijze energie kun je met behulp van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand je eigen duurzame energie produceren. Zonnestralen worden door de panelen omgezet in bruikbare stroom waar je binnen je bedrijf flink van profiteert. Op die manier ben je volledig onafhankelijk van wat er op de energiemarkt gebeurt. Wanneer de energieprijzen bijvoorbeeld omhoog gaan, merk je daar niets van. Hier tegenover staat natuurlijk wel dat je een investering moet maken; zonnepanelen zijn immers niet gratis. Onthoud hierbij dat je die investering er binnen enkele jaren uit hebt, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je aan moet schaffen. Uiteindelijk profiteer je dus van gratis stroom die ook nog eens groen is. Wat wil je nog meer?

Goedkope groene energie door zakelijke energie te vergelijken

Het maakt niet uit of je een grootzakelijk of kleinzakelijk energiecontract hebt; in beide gevallen is het mogelijk om een passend groen energiecontract te scoren. Geen enkele ondernemer betaalt graag te veel geld voor een energiecontract, ook niet wanneer het om duurzame stroom gaat. Gelukkig kun je net als bij grijze stroom beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk om een passend energiecontract te vinden voor een goede prijs. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker, een online tool die voor jou op zoek gaat op basis van je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Weet je niet zeker wat je jaarlijkse verbruik is? Kijk dan op je laatste jaarlijkse afschrift of neem contact op met de netbeheerder van je zakelijke energie. Vervolgens kun jij met een kop thee of koffie lekker achteruit zitten, want de tool doet de rest van het werk. Binnen no time krijg jij een overzicht met passende deals, waaruit je zelf een energiecontract kiest. Goed om te weten: je zit nergens aan vast als je zo’n vergelijker gebruikt. Het gebruik ervan is volledig vrijblijvend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *