Van der Hoeven Advocatuur

zaken

Krijg je als werknemer dubieus ontslag? Ga hierom naar een advocaat arbeidsrecht

Wanneer je als werknemer zijde in het bezit bent van een vast contract, dan zit je in een uitstekende positie. In principe ben je dan namelijk voor lange tijd verzekerd van een baan en dus inkomsten. Toch is het niet helemaal waar dat je met een contract voor onbepaalde tijd niet ontslagen kan worden. Een bedrijf kan namelijk linksom of rechtsom altijd van je af als dat nodig wordt geacht. Mocht je ooit in die ongemakkelijke positie terechtkomen, dan heb je gelukkig wel recht op een behoorlijke ontslagvergoeding en vervolgens op een uitkering. Doet de werkgever moeilijk of terughoudend over die ontslagvergoeding? Dan is het zeker aan te raden een advocaat arbeidsrecht zoals Van der Hoeven Advocatuur in te schakelen. Hieronder lees je om welke drie redenen we dit zo stellen.

Voorkomen procedure

Als je aan je (voormalige) werkgever bekendmaakt dat je een advocaat inschakelt, dan is de kans ten eerste al groot dat de werkgever van zichzelf al inbindt. Een werkgever weet namelijk meestal prima of deze wel of niet in zijn recht staat. Los daarvan is het voor geen enkele werkgever wenselijk dat het tot een procedure of zelfs een gang naar de rechter komt. Dit is namelijk zeer negatieve publiciteit.

Van der Hoeven Advocatuur

De best mogelijke ontslagvergoeding

Een goede advocaat arbeidsrecht weet natuurlijk ook voor je te regelen dat je de best mogelijke ontslagvergoeding ontvangt, ongeacht of dit gebeurt via een onderhandeling met je werkgever of een gang naar de rechter.

Tenslotte verzekert een advocaat arbeidsrecht je ervan dat de uitkering krijgt of behoudt waar je recht op hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *