Tips voor productief thuiswerken

Thuiswerken: de meeste van ons komen er tegenwoordig niet onderuit. Nu alles op slot zit en we van lockdown naar lockdown gaan zijn ook veel kantoren gesloten. Vanuit huis werken verloopt niet altijd even soepel. Afleiding ligt op de loer, werken met een kat op schoot is niet altijd even handig en het is wellicht minder makkelijk om even snel te sparren met een collega. Toch kun je thuis ook goed productief zijn. Het is alleen zaak dat je dit zo efficiënt mogelijk aanpakt. Je vindt hier een aantal tips voor productief thuiswerken.

Sta vroeg op

Het kan verleidelijk zijn om laat op te staan (lees: 8:45 uur als je om 09:00 uur moet beginnen). Toch is routine erg belangrijk voor je productiviteitsniveau. Probeer eens wat vroeger op te staan. Op die manier begin je je dag fris en fruitig en kun je ‘s ochtends rustig op gang komen in plaats van gehaast direct aan het werk gaan.

Begin met de belangrijkste taak

De eerste werkuren zijn vaak het belangrijkste. Deze zetten de toon voor de rest van de dag. Begin bij de grootste taak, zodat je deze (mogelijk) al in de ochtend af kunt ronden. Je concentratie neemt af naarmate de dag verder vordert, dus het is verstandig je dag goed in te delen.

Creëer een geschikte werkplek

Een goede werkplek is ontzettend van belang als het aankomt op productiviteit. Zorg ervoor dat er een plek beschikbaar is waar je niet gestoord kunt worden. Wil je graag in de tuin werken? Ook dat kan vaak prima. De frisse lucht zorgt al gauw voor meer productiviteit. Is het net iets te koud, dan kun je natuurlijk ook in je tuinkamer van https://www.metalura.nl/ gaan werken (indien je die hebt). Soms is het fijn om eens in een andere omgeving te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *