Supertape om snel iets op te hangen of bevestigen

Even snel een foto ophangen of andere lichte decoraties, zonder dat er eerst gaten geboord moeten worden of spijkers in muren moeten worden geslagen, is makkelijker dan je denkt. Je kunt hiervoor namelijk niet alleen niet alleen grof materiaal gebruiken, maar ook verschillende soorten tapes. Om bepaalde objecten stevig aan de muur, een object of zelfs aan elkaar te tapen, kun je speciaal soort tape kopen.

Onzichtbaar en stevig tape gebruiken

Om iets aan de muur of een object, zoals een kast te plakken, zonder dat je daarbij spijkertjes gebruikt, heb je materiaal nodig waarbij beide zijden van het materiaal de mogelijkheid hebben om te verbinden. Bij gewoon plakband is slechts een zijde planbaar en voor het bevestigen van ietwat zwaardere materialen, niet geschikt. Een bijkomstig nadeel is dat wanneer je gewoon plakband gebruikt, bijvoorbeeld tweezijdig plakband, je het bevestigde item niet meer kunt verwijderen, zonder vlekken of schade achter te laten. 

Voor het bevestigen van objecten waarbij je geen spijkers wilt gebruiken en de mogelijkheid wilt hebben om op elk moment het object weer te verwijderen, kun je bijvoorbeeld magneetband gebruiken. Hierbij bevestig je de magneetband aan een vast object en plaats je een ander object, zoals een fotolijst of zelfs een hor voor het raam op de magneetband. Je kunt dan op elk gewenst moment de foto of de hor van de magneetband verwijderen, zodat je deze bijvoorbeeld schoon kunt maken. Magneetband is beschikbaar in verschillende dikten, zodat je deze voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

Handige eigenschappen van het materiaal

Magneet tape heeft, naast de magnetische werking, een aantal andere handige eigenschappen. Zo gaven we al aan dat het materiaal in verschillende maten, maar ook kleuren beschikbaar is. Daarnaast is het eenvoudig om de magneettape geheel naar wens bij te snijden of te knippen. Je kunt het materiaal in elke omgeving gebruiken, zelfs wanneer het wat vochtiger is. Schoonmaken van zowel de objecten die bevestigd zijn via de magneetband als de magneetband zelf, is geen enkel probleem. Magneettape wordt overal gebruikt. Van kantoren tot magazijn en van winkels tot markten. Het is de ideale supertape om objecten met elkaar te verbinden of iets op te hangen.

Waarop letten bij het bestellen

Wanneer je magneettape koopt, is vooral de dikte van belang. Des te dikker de tape is, des te zwaarder de materialen zijn die je ermee kunt bevestigen. Daarnaast is het handig om meerdere rollen in huis te hebben. Zeker wanneer je een grote klus te klaren hebt, is het vervelend dat je net wat tekort komt en moet bijbestellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *