Spanband

pallets

Spanbanden: ook geschikt voor veilig vervoer auto’s en motors

In de professionele transportwereld is het maar al te vaak verplicht om een lading tijdens het vervoer goed te zekere. De belangrijkste reden die hierachter schuilt heeft alles te maken met de veiligheid. Je moet er immers simpelweg niet aan denken dat je onderweg op de snelweg voorwerpen verliest. Afijn, de meeste verzenders en vervoerders zekeren hun ladingen door middel van spanband. Meestal is zo’n stuk spanband voorzien van een ratelsysteem. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de band onderweg niet los kan schieten en dat dus ook de lading veilig is. Bij het vervoer van zo’n lading wordt overigens meestal meteen gedacht aan vrachtwagens en bestelbusjes, maar vergeet niet dat er met opleggers soms ook nog veel grotere getransporteerd worden. Lees hieronder hoe dat met spanband in z’n werk kan gaan.

spanband

Motors

Spanbanden voor de motor zijn zo gemaakt dat ze ideaal zijn om een motor aan een oplegger te verbinden. Kenmerkend aan dit type spanband is dat een aantreklus, een klemgesp en enkele potige S-haken zijn aangebracht om de zekering goed vorm te geven. Al bij al wordt zo de kans op schade aan je motor zo klein mogelijk gemaakt.

Auto’s

Spanbanden om auto’s mee vast te zetten op een oplegger zijn relatief makkelijk aan te brengen. Normaal gesproken bevestig je de spanband dan om de banden van de auto. Het ratelsysteem is hierbij extra sterk gemaakt. De kans dat de band dan nog losschiet is echt nihil te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *