Salarisadministratie uitbesteden

werken

Salarisadministratie uitbesteden: voor vele ondernemers een last van de schouders

Ben jij ondernemer en sta je in die hoedanigheid aan het hoofd van een goed lopend bedrijf? Dan kan het bijna niet anders of je hebt het bijna voortdurend erg druk met het werk. Zeker als je een relatief kleine onderneming hebt bestaat de kans dat je geen HR-personeel in dienst hebt en dus de salarisadministratie zelf zult moeten doen. Wanneer je het erg druk hebt met je eigenlijke taken en het aansturen van je team, dan is die salarisadministratie eigenlijk simpelweg een onwelkome afleiding. Als jij dat ook zo ziet, dan is het goed om te weten dat je hier (gelukkig) wel iets aan kunt doen, namelijk de salarisadministratie uitbesteden aan een extern bedrijf. Aan wat voor bedrijf je dat kunt doen lees je hieronder.

salarisadministratie uitbesteden

Aan wie besteed je de salarisadministratie bij voorkeur uit?

Je salarisadministratie uitbesteden doe je normaal gesproken aan een professionele salarisadministrateur of een payrollbedrijf. Aan te raden is een organisatie in de arm te nemen die voldoet aan zo veel mogelijk van de volgende kenmerken:

  • Men beschikt over alle relevante juridische kennis en volgt ontwikkelingen en nieuwe wetten en regels ook op de voet.
  • Het bedrijf werkt met een online portal waarin je altijd makkelijk alle gegevens kunt inzien. Dat inzien kun je bovendien met verschillende devices of apparaten doen.
  • Er worden vaste prijzen per periode en/of per aantal loonstroken gerekend. Je wordt dus niet na afloop op negatieve wijze verrast met een extra factuur.
  • Over prijzen gesproken: deze gaan relatief gezien omlaag zodra het aantal loonstroken toeneemt.
  • Men communiceert op een snelle en duidelijke wijze en verwerkt aanvragen van jouw zijde in hooguit een paar werkdagen.
  • Het bedrijf kan naast de maandelijkse loonstroken ook de jaarlijkse jaaropgaven voor zijn rekening nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *