Planten voor in je kantoorruimte

Dat planten een toegevoegde waarde bieden in een ruimte is voor veel mensen duidelijk. Iedereen die een hoge productiviteit wil hebben op het werk moet maar eens proberen om een plant op kantoor te plaatsen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten ervoor zorgen dat je beter gaat presteren op het werk. In de volgende alinea’s vind je een overzicht van de geschikte planten die je allemaal kunt gebruiken in je ruimte. 

Strelitzia Reginae

Eén van de plantensoorten die je zeker moet hebben in je kantoorruimte, is de Strelitzia Reginae. Deze plantsoort is dol op zonlicht en wordt ook wel de paradijsvogelbloem genoemd. De prachtige bloemen die deze plantensoort voortbrengt, maken ze altijd sierlijk om naar te kijken. Het zal zonder meer de aandacht trekken indien je besluit om het in je kantoor te plaatsen. In ieder geval zul je merken dat het een rustgevend gevoel geeft. Naast binnen kun je deze plant ook buiten plaatsen. Wel moet het niet kouder zijn van 15 graden. Al met al is dit type plant er zeker een die geschikt is om in je kantoor te plaatsen. Goed om te weten is dat deze plant helemaal niet giftig is.  

Graslelie

Een ander soort planten kantoor die je zeker kunt gebruiken is de graslelie. Deze soort plant is vooral te herkennen als een vrolijk plantje. De graslelie staat vooral bekend om zijn luchtzuiverende werking. Een onderzoek dat door NASA is uitgevoerd heeft uitgewezen dat de graslelie schadelijke stoffen opruimt voor maar liefst 95%. Enkele van de stoffen die onschadelijk gemaakt worden zijn onder andere benzeen, koolmonoxide, en formaldehyde. De graslelie verdient zeker ook een plek binnen de ruimte van je kantoor.  Zo een vrolijk plantje als de graslelie zal er zeker voor zorgen dat jij het ook vrolijk zal hebben.  

Vrouwentong

Beschik je niet over groene vingers? Dan is het zeker een goede aanzet om de vrouwentong op kantoor te hebben. De vrouwentong is goed te herkennen aan de fraaie lange bladeren die omgeven zijn door verschillende variaties groen die veel weg hebben van een slangentong. Dit is de reden waarom deze plant in het Engels snake plant genoemd wordt. Deze plant heeft een lang uithoudingsvermogen en kan dus lang zonder water gaan. Hij kan zowel op lichte als donkere plekken geplaatst worden, dus zeker ook op kantoor. En zo zijn er verschillende planten die je zou kunnen kiezen om te plaatsen in je kantoor. Zoals eerder aangegeven zal dit zeker een toegevoegde waarde zijn. Bestel vandaag nog je plant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *