Pinterest zakelijk: hoe werkt dat?

Je hebt er vast al eens over gehoord. Ook kan het zo zijn dat je al regelmatig op deze website te vinden bent, bijvoorbeeld wanneer je naar recepten zoekt. Pinterest is erg populair en behalve recepten vind je er ook een heleboel andere nuttige dingen. Denk bijvoorbeeld aan moodboards voor woningen of knutseltips. Daarnaast kun je Pinterest ook zakelijk gebruiken. Maar hoe werkt dat precies? Je leest het hieronder.

Business Pinterest

Wil je aan de slag met een business Pinterest? Dit social media kanaal leent zich uitstekend voor zakelijk gebruik. Maar hoe pak je dat aan? Allereerst is het goed om even rond te kijken op Pinterest. Hoe doen je concurrenten het, welke punten kun je overnemen en op welk vlak zouden zij het beter kunnen doen? Ook is het goed om te bedenken of jouw doelgroep wel op Pinterest aanwezig is.

Zoek beeldmateriaal

Ga je beginnen met Pinterest, dan is het handig om te kijken wat je al qua beeldmateriaal hebt. Als je hier speciaal materiaal voor moet laten ontwikkelen, is dat wellicht niet zo handig. Toch kan het ook zo zijn dat je al wat hebt liggen, bijvoorbeeld content die je voor Instagram of Facebook hebt gebruikt.

Wees consistent

Als je Pinterest wilt gebruiken voor je bedrijf dan is het belangrijk om zo consistent mogelijk te zijn. Probeer niet alle content in één dag te plaatsen. In plaats daarvan is het goed om dit zo verspreid mogelijk te doen. Plaats bijvoorbeeld iedere week 3 pins, verdeeld over verschillende dagen. Zo laat je Pinterest zien dat je actief bezig bent en dat wordt zeker gewaardeerd door het platform.


Kun je wel wat hulp gebruiken bij het werken met je zakelijke Pinterest? Of mag er überhaupt wel wat meer aandacht besteed worden aan je online marketing? Neem dan eens een kijkje bij Brandfirm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *