Payrolling

geldzaken

Personeelszaken uitbesteden: van deze taken kun je je met payrolling verlossen

Er zijn vele bedrijven in Nederland waar de werknemers formeel gezien niet in dienst zijn van het bedrijf zelf, maar van een payrollbureau. Wanneer je werkgever deze constructie volgt, dan is dat het gevolg van de wens van de werkgever om personeelszaken uit te besteden. De achterliggende reden is ongetwijfeld om tijd te besparen en efficiënter te kunnen werken. Heb je als werkgever interesse in payrolling? Dan is het goed om te weten dat je hiermee onder meer de taken kunt uitbesteden die we hieronder noemen.

Contractuele zaken

Wanneer je nieuwe personeelsleden aanneemt, dan moeten deze mensen natuurlijk een contract krijgen. Ook gebeurt het regelmatig dat contracten tussentijds worden verlengd of aangepast. Deze administratieve handelingen kun je sowieso allemaal overlaten aan een payrollbureau. Voor alle duidelijkheid: het opstellen van salarisstroken en jaaropgaven hoort hier uiteraard ook bij.

Ziekmeldingen

Een taak waar ook veel werk in zit is het bijhouden en afhandelen van ziekmeldingen. Let op, hierbij gaat het beslist niet alleen om meldingen van personeelsleden die eens een dagje grieperig zijn. Veel meer tijd gaat zitten in langdurig zieke medewerkers, bijvoorbeeld dankzij een burn-out of een ongeluk. 

Ontslagprocedures

Bij een bedrijf nemen medewerkers soms ontslag en jammer genoeg komt het ook af en toe voor dat er personeelsleden worden ontslagen. De procedures die in gang worden gezet met zo’n ontslag worden volledig begeleid door de payroller.

Juridische wijzigingen

Tenslotte is het van wezenlijk belang dat als je kiest voor payrolling, dat je dan niet meer eigenhandig wijzigingen op juridisch gebied hoeft bij te houden. Het betreft hierbij met name aanpassingen in de wet en in de cao. Dit doet het payrollbureau dus voor jou. Daarmee bespaar je veel tijd én je weet zeker dat dit allemaal goed gebeurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *