Outsourcen, is dat wel handig?

Veel bedrijven moeten steeds meer tegelijk kunnen doen, de klant begin meer ‘kracht’ te hebben op veel verschillende markten. Dit komt vooral omdat er steeds meer gelijksoortige bedrijven zijn die min of meer hetzelfde leveren, er is dus meer keus voor de klant wat de klant meer kracht geeft om een bedrijf zich aan te laten passen naar de wil van de klant. Bedrijven willen hierdoor steeds meer flexibel kunnen zijn om zich aan te kunnen passen per klant, maar om dit continue zelf te doen kan veel resources kosten. Denk bijvoorbeeld aan IT-faciliteiten of marketing activiteiten die het bedrijf zelf allemaal moet uitvoeren. Om dit probleem aan te pakken kiezen veel bedrijven ervoor om zulke activiteiten aan andere (gespecialiseerde) bedrijven over te laten. Hoe dit gedaan wordt en waarom je het zou willen doen zal in dit artikel toegelicht worden.

Marketing

Tegenwoordig wordt marketing steeds meer dominant in de digitale wereld. Zo wordt digital marketing dus steeds belangrijker met de tijd, aangezien alles ook steeds meer digitaal wordt. Om zelf alle kennis te verwerven over digitale marketing kan best veel werk zijn, ook om het allemaal zelf te doen is soms teveel gevraagd. Dan moet je nog mensen weten te vinden die wel veel weten over digital marketing of juist eerder de kennis van je huidige medewerkers opschalen. Dit kan veel werk zijn en veel tijd en geld kosten, daarom gaan juist veel bedrijven Digital marketing uitbesteden. Niet alleen kan je veel resources besparen, ook kan je de kwaliteit van je marketing garanderen omdat zulke bedrijven gespecialiseerd en ervaren zijn in digital marketing.

IT

Ook kan je ervoor kiezen om IT-faciliteiten out te sourcen. We hebben het hier over faciliteiten en geen activiteiten. Meestal wanneer je iets van het IT wilt outsourcen zijn het meer de middelen en de kennis over de middelen en het opbouwen ervan wat ontbreekt, marketing kan op zich nog redelijk aangeleerd worden maar de learning curve voor het opzetten en gebruiken van IT-faciliteiten is volgens de schrijver een stuk hoger. Enige IT-activiteiten wil je dus wel zelf doen, denk aan het opslaan en gebruik maken van data in gebruiksvriendelijke (web)applicaties die zijn opgezet door externe bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *