Online marketing

De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. Meer dan ooit zijn mensen op verschillende manieren verbonden met het internet. Meer dan ooit is het dan ook belangrijk dat bedrijven online zichtbaar zijn. Of iemand nu op het internet actief is op zijn laptop, op zijn tablet of op zijn mobiele telefoon, het bedrijf moet zichtbaar zijn. Deze relatief nieuwe manier van marketing noemt men online marketing. In onze blog bespreken we drie onderdelen van online marketing. Vandaag zoomen wij in op zoekmachine optimalisatie, zoekmachine advertising en social advertising, ook wel social media marketing genoemd.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie staat beter bekend onder de afkorting SEO. SEO is het optimaliseren van een website op de vele ranking factoren van het zoekmachine algoritme. Het doel van SEO is hoge organische resultaten behalen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google en Bing. De ranking factoren kun je verdelen in drie pijlers. On-page aanpassingen, technische aanpassingen en website autoriteit.

Zoekmachine advertising

Boven de organische resultaten vind je bij steeds meer zoektermen ook advertentie resultaten. Deze advertenties zijn het resultaat van SEA. Naast advertenties in de zoekresultaten zijn deze advertenties ook te vinden in verschillende andere vormen. Zo kent iedereen wel de filmpjes die je storen wanneer je een Youtube filmpje kijkt. Of de banners wanneer je op een website als nu.nl surft. Ook deze advertenties zijn het resultaat van zoekmachine advertising.

Social advertising

social media marketing is iets anders dan het onderhouden van een social media pagina. Dit verschil moet goed duidelijk zijn voor je deze paragraaf leest. Social media marketing of social advertising bestaat uit het plaatsen van advertenties op de verschillende social media platforms zoals Instagram, Facebook, LinkedIn maar ook Pinterest. Het grote voordeel van deze manier van adverteren zijn de lage kosten en de specifieke marketing opties. Je kunt je, door de informatie die leden van de platforms via hun profiel aanleveren, heel gericht op bepaalde doelgroepen richten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *