Magneten waar je op kunt schrijven? Hier kun je ze voor gebruiken

In 2010 zou de rapgroep Insane Clown Posse een video van het nummer “Miracles” uitbrengen. Met name de bewering dat magneten ‘magisch’ zouden zijn werd een internet ‘meme’. We moeten je teleurstellen want magneten zijn niet magisch, ze zijn wél reuze handig en mogen in een productieve omgeving niet ontbreken. Met beschrijfbare magneten neem je de volgende stap in ‘magische’ productiviteit. Met scrumartikelen maak je werken meer efficiënt, meer inzichtelijk en waarschijnlijk ook leuker. Alleen al de kleurtjes zijn inspirerend om naar te kijken!

Notities maken

Post-its zonder lijm en herbruikbaar; dat zijn gekleurde magneten waar je op kunt schrijven. Op het eerste gezicht lijken deze verschillen niet zo groot te zijn tot je ermee aan de slag gaat. In plaats van een nieuwe Post-it maken gewoon even een letter of symbool aanpassen? Lekker schuiven op het magneetbord tot er een patroon ontstaat dat wel klopt? Snel een storyboard of workflow maken is een fluitje van een cent met magneten. Vraag je niet af hoe het werkt, wees blij dat het werkt!

Namen van deelnemers

Naast witte en gekleurde magneten zijn er ook vorm-magneten. Zo is er de tekstballon die in meer conversatie gebaseerde planning ideaal is. Verder zijn er nog de gezicht magneten die heel leuk zijn om te zien, ze geven een presentatie direct wat meer charme. Een mannetje of vrouwtje waar je een naam onder kunt schrijven is niet alleen een eyecatcher, het is ook gewoon een heel praktisch visueel element om te gebruiken.

Spelenderwijs werken

Dat spelenderwijs leren voor kinderen heel effectief kan zijn is in de laatste decennia wel bewezen. Spelenderwijs werken kan in omgevingen waarbij creativiteit en oplossingsgericht denken van belang zijn ook een positief effect hebben op de workflow en het resultaat. Grote techbedrijven in Silicon Valley zorgen daarom voor een stimulerende omgeving met recreatieve elementen. Laten we daarom niet vergeten dat je met scrum magneten ook kunt spelen tijdens down-time. Maak een tangram van een konijn of zwaan, probeer een perfect vierkant te maken of speel een potje Tetris op een magneetbord. Dit biedt een moment van rust wat je meer focus zal geven tijdens het ‘echte’ werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *