Dankzij de livestream uitvaart kun je er toch bij zijn

Een uitvaart in tijden van corona viel niet mee. Met al het verdriet waar we mee te maken kregen konden we de overledene vaak niet de uitvaart geven die we voor ogen hadden. En dat is natuurlijk enorm jammer. Want je wilt er zijn voor de nabestaanden en je wilt dat andere mensen er voor jou zijn. Rouwen doe je samen, maar ieder op zijn eigen manier. En dus werd al snel de livestream uitvaart uitgevonden. Met de livestream uitvaart kon je thuis, zonder gevaar op corona-besmettingen, gewoon de uitvaart bijwonen. De sprekers horen spreken en de pastoor horen preken. Dat gaf toch een gevoel van saamhorigheid. Je hebt, weliswaar op een andere manier, de uitvaart toch samen kunnen beleven.

De livestream uitvaart is inmiddels niet meer weg te denken

Bij ieder overlijden kun je tegenwoordig via een link meekijken naar de uitvaartdienst. Of deze nu in de aula van het crematorium of in de kerk plaatsvindt. Je kunt nog steeds je bloemen sturen of een donatie overmaken aan het goede doel dat de overledene wenste te steunen. Maar fysiek aanwezig zijn bij een uitvaart is een tijd lang niet vanzelfsprekend geweest en het is nog maar de vraag of dat weer helemaal wordt zoals het was. Met een livestream uitvaart kun je er rustig voor gaan zitten en de overledene herdenken op jouw manier.

Maar livestreaming is voor meer zaken handig dan alleen voor uitvaarten

Ook zakelijk wordt livestreaming veel gebruikt. Denk dan aan het volgen en geven van lezingen en seminars, aan het volgen van colleges en natuurlijk aan het meebeleven van concerten. Je kunt met livestreaming alle kanten op, als je er maar voor zorgt dat je het goede materiaal in huis hebt én dat je een goede verbinding hebt. Niets zo vervelend als het volgen van een online lezing die telkens maar hapert of blijft bufferen.

Wees creatief online

We hebben in het afgelopen jaar geleerd dat steeds meer zaken online, via livestream gedaan kunnen worden. Meer dan we van te voren voor mogelijk hadden gehouden. Er is op zakelijk gebied dan ook goed gebruik van gemaakt. Schrijf je in voor een lezing, betaal en ontvang de link naar de livestream. Hoe vaak heb je dat al voorbij zien komen? En het werkt! In plaats van in een bedompt zaaltje op slechte stoelen te zitten, kun je nu gewoon met de laptop op schoot of op de keukentafel precies die lezingen bekijken die jij interessant vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *