Koelcapaciteit uitbreiden

Overvolle koelkasten, geen producten meer kwijt kunnen. Herken je dit in je eigen situatie? Dan is het tijd om je koelcapaciteit uit te breiden. Het kan namelijk ook tot kwaliteitsverlies leiden op het moment dat je dit niet aanpakt. Ook kan een koeling zelf maar een maximaal aantal producten aan om op temperatuur te blijven. Staat deze dus te vol? Dan is de kans groot dat er meer energie moet worden verbruikt om alle producten te koelen.

Een extra koelcel

Vaak is de enige optie die je hebt is om een extra koelcel te kopen die je de mogelijkheid biedt om meer producten kwijt te kunnen. Een andere kant in dit verhaal is om je capaciteit in maaltijden te verkleinen, waardoor ook het aantal gekoelde producten afneemt. Echter als je het verder wilt schoppen met je bedrijf kun je beter kijken naar het investeren in een extra koelcel.

Eisen van een koelcel

Wanneer u al een koelcel heeft, is dit misschien al bekend binnen het bedrijf. Een koelcel moet namelijk wel aan een aantal eisen voldoen, wil deze optimaal kunnen functioneren. De koudetechniek achter deze koelcel gaat namelijk verder dan het plaatsen van een cel. De ondergrond moet als eerste goed zijn, een slechte vloer kan namelijk voor condensvorming zorgen. Maar denk ook aan de grote van de koelcel, alles moet op maat gemaakt worden. 

Doorloop koelcel

Dan is het ook nog eens een idee om te kijken naar een koelcel waar je doorheen kan lopen. Dit is een grote koelcel waar je goed het overzicht kan houden en makkelijk je producten uit kan halen en kan stallen. Deze koelcellen zijn vooral te zien in supermarkten waar de vracht tijdelijk wordt neergezet voordat deze in de schappen liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *