Kies jij voor uitvalschermen?

Uitvalschermen zijn een van de mogelijkheden die jij hebt als je op zoek bent naar zonwering. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook kiezen voor screens, rolluiken of knikarmschermen. Dit zijn ook allemaal producten die je aan de buitenkant van je woning aanbrengt, net als uitvalschermen. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de zonwering van binnenuit aan te pakken, door middel van verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld. Je hebt dus verschillende opties en dat is fijn, want zo is er voor iedere situatie een geschikte oplossing te vinden!

Het voordeel van uitvalschermen

Alle hiervoor genoemde oplossingen om de zon buiten te houden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Hoe zit dit nu met uitvalschermen? Een groot voordeel hiervan is dat je niet helemaal afgesloten raakt van de buitenwereld. Screens, rolluiken en rolgordijnen dekken het raam helemaal af en dat zorgt ervoor dat de warmte goed buiten gehouden wordt. Tegelijkertijd betekent het ook dat je niet meer naar buiten kunt kijken en dat het binnen donker wordt. Je wordt als het ware helemaal afgesloten van de buitenwereld en als je de hele dag in die ruimte moet zitten, dan is dat natuurlijk niet erg prettig! Uitvalschermen bieden je de mogelijkheid om gewoon naar buiten te kunnen kijken en er komt ook nog steeds voldoende licht naar binnen. Zo voel je je minder opgesloten en dat is ook wat waard. Tegelijkertijd houden ze goed de zon tegen en ook heb je hiermee geen last meer van schitteringen in het glas. Eigenlijk zijn ze dus een goede tussenoplossing! Zitten er nu ook nadelen aan het gebruik van uitvalschermen? Ja, ze zijn niet ideaal als het hard waait en doordat de armen van de schermen recht van de muur naar het scherm lopen, nemen ze relatief veel ruimte in beslag. Je kunt er daardoor niet onderdoor lopen.

Toepasbaar in verschillende situaties

Uitvalschermen zijn dus niet ideaal als je langs de ramen moet kunnen lopen, maar ze zijn wel een goede oplossing voor:

  • appartementen
  • flatgebouwen
  • kantoren
  • scholen
  • ramen waar direct tuin tegenaan zit

Dat je er niet onderdoor kunt lopen, is dus even een punt om rekening mee te houden, maar zoals je ziet zijn er genoeg situaties waarin dit niet van toepassing is en je ze dus heel goed kunt gebruiken! Wil jij zonwering aan laten brengen voor jouw ramen en overweeg je uitvalschermen hiervoor? Dan kun je heel terecht bij suncircle! Zij kunnen jou verschillende varianten bieden, niet alleen wat betreft maat, maar ook wat betreft kleur van het doek. Wist je dat zij ook heel brede schermen kunnen leveren, tot wel 23 meter breed? Twijfel jij nog of een uitvalscherm voor jou de beste keus is? Neem ook dan gewoon eens contact met hen op. Zij kunnen namelijk ook diverse andere soorten zonwering leveren en installeren en kunnen jou daardoor ook uitstekend adviseren wat in jouw situatie nu de beste opties zijn. Zo weet je zeker dat je een goede variant zonwering kiest! Of je nu dus uitvalschermen nodig hebt of een andere vorm van zonwering, suncircle kan jou hier altijd bij helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *