Je werknemers tevreden houden

Als je de baas bent van een bedrijf of misschien wel je eigen bedrijf hebt, is en blijft het aan jou de taak om alles op rolletjes te laten verlopen. Van de zakelijke meetings tot het onderling contact tussen collega’s. Voornamelijk het tweede klinkt altijd makkelijker dan het daadwerkelijk is. Maar wel extra belangrijk! Want een goede sfeer op de werkvloer zorgt 9 van de 10 keer ook gelijk voor betere werkprestaties. Maar hoe kan dit eigenlijk? Want je zou al snel denken, iedereen doet zijn eigen werk goed en heeft verder met niemand te maken. Maar zo werkt het in onze hersenen helaas niet. Voor goede prestaties heb je vaak ook de mening of de hulp van anderen nodig, of je het nu wilt of niet…

Een goede sfeer creëren

Een goede sfeer creëren, hoe doe je dat nou precies? Als bedrijfseigenaar is het natuurlijk niet alleen aan jou om voor een goede sfeer te zorgen. Dit zal je met z’n allen moeten doen. Want naast een goede werkband is een privé band ook soms wel eens handig. Het ligt natuurlijk helemaal aan jezelf tot in hoeverre je je privé leven deelt met je collega’s. De onderlinge sfeer kan verbeterd worden door leuke teamuitjes te doen! Een potje paintballen of doen jullie toch liever een escape room? Allemaal mogelijkheden om een gezellig dagje weg met je collega’s te hebben.

Je werknemers in het zonnetje zetten

Naast leuke teambuilding-uitjes zijn er ook nog andere manieren waarop jij je werknemers tevreden kan houden. Denk bijvoorbeeld aan leuke presentjes als je werknemers een bepaald doel hebben gehaald. En vergeet natuurlijk de feestdagen ook niet. Tijdens de feestdagen zijn familie en vrienden belangrijk, maar ook collega’s zijn niet te vergeten. Tijdens de kerst worden er vaak allerlei kerstpakketten in elkaar gezet om zo iedereen blij te maken. Maar waarom gebeurt dit met de meeste andere feestdagen niet? Sinterklaas is ook de perfecte gelegenheid om je collega’s een leuk presentje te geven. Er zijn genoeg zakelijke sinterklaascadeaus waarmee je gegarandeerd een lach op je collega’s hun gezicht zal toveren. Je kan bijvoorbeeld ook chocoladeletters zakelijk bestellen en ze dan laten personaliseren met de eerste letter van de naam waarvoor de chocoladeletter is. Zorg er dan voor dat deze voor 5 december is meegegeven of misschien wel op de dag zelf wordt bezorgd bij je werknemers. Ze zullen weer een beetje het gevoel krijgen van het sinterklaasfeest zoals het vroeger ook ging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *