Is uw kantoor ergonomisch verantwoord?

Wanneer een kantoor ergonomisch verantwoord is, is dat goed voor uw gezondheid. Een ergonomisch kantoor kan worden gedefinieerd als een kantoor dat is voorzien van de juiste meubels, verlichting en werkoppervlakken, zodat u op een gezonde manier kunt werken. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat uw huis of werkplek ergonomisch is ingericht, en enkele daarvan worden in deze gids beschreven.

Evalueer de werkplek

De eerste stap in het creëren van een ergonomisch kantoor is het evalueren van de werkruimte en het verwijderen van alles wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Het doel is om een werkplek te creëren waar u kunt staan of zitten aan uw bureau zonder enige belasting of stress op uw lichaam. Het is belangrijk op te merken dat u niet de hele dag moet zitten op het werk, en dat het nemen van rustpauzes om de 15-20 minuten cruciaal is.

Heeft u genoeg ruimte?

Het kantoor of de werkruimte moet groot genoeg zijn, zodat het juiste meubilair kan worden geplaatst en elke werknemer genoeg ruimte heeft om te bewegen en comfortabel plaats te nemen. Vergeet niet ruimte in te ruimen voor opslag en andere accessoires zoals een faxapparaat, printer en papierversnipperaar.

Is de verlichting in orde?

Werkplekken moeten goed verlicht zijn en werknemers in staat stellen comfortabel te werken. Sommige kantoren maken gebruik van volspectrumlampen die werknemers helpen hun circadiane ritme te behouden en zich gedurende de dag beter te voelen, waardoor stressniveaus en chronische vermoeidheid afnemen.

Zijn er voldoende stopcontacten?

Het is belangrijk dat er voldoende stopcontacten zijn in uw kantoor, dus het is een goed idee om wat extra stopcontacten te installeren als dat nodig is. Een ander punt van overweging is de plaatsing van deze stopcontacten, want ze moeten gemakkelijk bereikbaar zijn en niet in de weg zitten of onder een bureau wanneer u ze probeert te bereiken.

Is er genoeg ruimte voor afvalbakken?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen – vooral als u een druk kantoor hebt met veel werknemers – is het aantal afvalbakken in het kantoor. Het is een goed idee om ten minste één afvalbak per werkplek te hebben, zodat iedereen er gemakkelijk bij kan en niet te ver hoeft gaan om hun afval weg te gooien.

Is de temperatuur op kantoor aangenaam?

De ideale temperatuur op kantoor ligt tussen 20 en 22 graden, maar het is belangrijk dat u de thermostaat voor uw eigen comfort instelt. Als u het te koud heeft, kunt u een trui aantrekken of een muts opzetten. Als u het te warm heeft, kunt u wat losse kleding of zet een raam open.

Zorg voor het juiste meubilair

De volgende stap is het voorzien van het juiste meubilair voor uw kantoor. Dit omvat comfortabele stoelen, bureaus en tafels. U moet ook een ergonomisch toetsenbord en ergonomische muis hebben om het risico op carpaal tunnel syndroom te verminderen.

Stoelen

Wanneer u stoelen voor uw kantoor kiest, let er dan op dat iets kies dat comfortabel zit en verstelbaar is. De stoel moet een goede rugleuning hebben en een zitting die breed genoeg is voor uw heupen. Het is ook een goed idee om stoelen met wieltjes te kiezen, zodat u ze gemakkelijk door het kantoor kunt verplaatsen.

Bureaus

Het bureau moet de juiste hoogte voor u hebben, zodat u niet hoeft te bukken om er bij te kunnen of om op uw computer te typen. De beste manier om de juiste hoogte te bepalen is de afstand tussen uw elleboog en pols te meten wanneer u rechtop zit, en het bureau vervolgens dienovereenkomstig aan te passen.

Computertafel

De ergonomie van een computertafel moet worden beoordeeld op basis van waar hij staat ten opzichte van uw stoel. Als de tafel te hoog of te laag staat, kan dat ongemak en pijn in uw nek en schouders veroorzaken.

Opbergruimte

Het is belangrijk om opbergruimte in uw kantoor te hebben, zodat u alles georganiseerd en binnen handbereik kunt houden. Denk hierbij aan opbergruimte voor kantoorbenodigdheden, dossiers en persoonlijke bezittingen.

Organiseer uw kantoorruimte

Zodra u de juiste meubels en accessoires in uw kantoor hebt, is het belangrijk om het zo te organiseren dat het voor u het meest efficiënt is. Dit houdt in dat u uw meubilair zo moet rangschikken dat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergruimte moet plaatsen waar dat het handigst is.

Bron: vanaagten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *