Hulp bij re-integratie tweede spoor

Re-integratie tweede spoor

Ben je lang uit de running geweest door ziekte, maar ben je nu weer klaar om aan het werk te gaan. Dan moet je dat natuurlijk wel goed aanpakken. Het is zaak om te re-integreren. In dat opzicht is het dus ook belangrijk dat die mogelijkheid geboden wordt. In sommige gevallen moet daar wat extra werk voor worden gezet. Dit wordt ook wel re-integratie tweede spoor genoemd. Het is dan zo dat je buiten de organisatie om aan je herintrede werkt. Het is dan wel belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt.

Re-integratie tweede spoor

Hulp van alle kanten

Als het om re-integratie gaat, dan is het belangrijk dat je hier wel de hulp bij krijgt die je nodig hebt. Daarom is het slim om een specialist op dit gebied in de arm te nemen. Die kan helpen bij het vinden van het tweede spoor. Dit is echter niet de enige partij die jou hulp moet bieden. Het is ook belangrijk dat je werkgever er een rol in speelt. Dit is zelfs een wettelijke verplichting. Op die manier kan je er als werknemer dus zeker van zijn dat je van alle kanten de hulp krijgt die je nodig hebt.

Minder last ervaren

Het is natuurlijk duidelijk waarom de re-integratie tweede spoor zo geruisloos als mogelijk moet verlopen. Het is belangrijk dat je minder last ervaart. Dat komt doordat ziekte een belangrijke wissel op je getrokken heeft. Dat je nu graag een periode van rust ervaart waarin je het normale leven weer opbouwt, is dan natuurlijk niet meer dan logisch. Het is zaak om weer vertrouwen te krijgen. Dankzij de hulp van een professional en een programma dat op maat is gemaakt voor jou, kan je ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Dit helpt je om het normale leven weer op te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *