Hoe weet je of een kandidaat geschikt is voor jouw vacature?

Je hebt een vacature voor een belangrijke positie binnen jouw bedrijf, je hebt een kandidaat gevonden die geschikt zou kunnen zijn, maar je weet het nog niet zeker. Laat dan een selectie assessment bij Talentem uitvoeren. Zo weet je of jouw kandidaat ook echt geschikt is voor die functie. 

Wat levert een selectie assessment op?

Door het selectie assessment kom je er als werkgever achter waar jouw kandidaat goed in is en waar hij zich nog kan verbeteren. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Ook is het voor kandidaat relevant; hij komt er namelijk zelf ook achter waar hij goed in is en waar hij zich in kan verbeteren. Als deze persoon al op de hoogte was van deze eigenschappen is het toch goed om de bevestiging te krijgen. 

Ontwikkelingsplan

Als je als werkgever overtuigt bent door de kandidaat kun je samen met Talentem en de nieuwe werknemer een ontwikkelingsplan gaan opstellen. Zo krijg je een duidelijk beeld hoe de nieuwe werknemer kan gaan groeien. Ook kom je erachter waar de werknemer waarschijnlijk niet veel beter in kan gaan worden. Je krijgt daarnaast een inzicht in het algehele intelligentieniveau van de werknemer. 

Ervaringen

Klanten van Talentem zeggen vaak dat ze veel aan hun adviezen hebben. Door het gebruik van de diensten van het bedrijf weten ze beter wat ze wel en niet van hun huidige en toekomstige werknemers kunnen verwachten. Het zorgt hierdoor voor duidelijkheid bij het bedrijf en bij de werknemers zelf. De geïnterviewde personen zeggen dat het een goed beeld geeft van hun kwaliteiten en tekortkomingen. Door dit inzicht weten ze waar aan kunnen gaan werken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *