Hoe kies je de juiste SEO Tools?

Business mentor Mark Flemming

Of je nu werkt bij een online marketing bedrijf, ZZP’er bent binnen online marketing of zelf een blogwebsite of webshop hebt. Je hebt altijd te maken met (online)tools die je gebruikt om gegevens op te halen, te analyseren of processen te volgen. Denk ik hierbij aan Google ads voor SEA, Google analytics of all-in-one SEO tools als Mangools, Ahrefs of SEMrush. Maar hoe kies je nou de juiste tools voor SEO? In dit artikel geven we een aantal tips.

Deze tips kunnen een hoop geld besparen

Gelukkig zijn de meeste tools van Google gratis. Maar dat geldt niet voor alle tools. Sterker nog, voor sommige software, plugins of SEO tools moet je diep in de buidel tasten. En dat is niet erg, zolang de tool maar doet wat jij er graag me wil doen. En dat je de tools ook veelvuldig gebruikt zodat je sneller en efficiënter kan werken. En daar wringt vaak de schoen. Want vaak komt de verwachting niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Blijkt de dure tool die je net hebt aangeschaft toch een paar belangrijke functies niet te hebben. Zonde, wat je zult zien dat je het minder vaak gaat gebruiken. Zonde van het geld.

Verdiep je de functies en mogelijkheden

Klinkt simpel en logisch maar we zien nog steeds erg vaak dat er dure pakketten worden aangeschaft op basis van 1 YouTube video of het lezen van 1 artikel.

Het is belangrijk om eerst te bepalen: welk probleem moet de tool oplossen? En welke functies en mogelijkheden horen daarbij?

Vervolgens is het zaak je goed te verdiepen in de beschikbare oplossingen en die met elkaar te vergelijken. Er is op internet erg veel informatie beschikbaar. Bijvoorbeeld op Youtube of review websites.

Benieuwd naar zo’n uitgebreide review? Lees dan deze Mangools Review eens.

Neem contact op met andere gebruikers

Benieuwd naar hoe een tool in de praktijk werkt? Overweeg dan om contact op te nemen met bedrijven die deze tool al gebruiken. Je kunt ervaringen uit de praktijk uitwisselen en je kunt ook meteen vragen of ze tevreden zijn met de service en support.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *