Hoe houd je een goede pitch?

Een pitch geven is altijd erg spannend, het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn. Want ze zeggen wel vaker, een goed begin is het halve werk en dat geldt ook met een pitch of een presentatie. Als je goed bent voorbereid is de kans groot dat het ook goed gaat en dat je minder fouten maakt. 

Wat is een pitch? 

Een pitch is eigenlijk een kleine presentatie over een onderwerp wat even de aandacht nodig heeft. Dit gebeurt vaak in bedrijven waar ze steeds nieuwe dingen creëren, die nieuwe ideeën en ontwikkelingen worden dan door middel van een pitch gepresenteerd zodat iedereen kennis maakt met het onderwerp of idee. Het belangrijke van een pitch is dat het niet te lang duurt en dat alleen de belangrijkste punten worden besproken. 

Hoe houd je een goede pitch? 

Maar hoe houd je een goede pitch, zoals eerder besproken is het belangrijk om het niet al te lang te houden. Een goede pitch hoeft niet perse langer dan twee minuten te duren. Ook is het belangrijk dat alleen de belangrijke dingen worden benoemd, als mensen na de pitch nog onduidelijkheden hebben kunnen ze natuurlijk  altijd vragen stellen, het is ook belangrijk om dit te vermelden. Voor een pitch kan je op een PowerPoint training gaan, hiermee maken je een mooie en verzorgde PowerPoint maken voor je pitch. 

Benodigdheden goede pitch

Voor een goede pitch heb je aan klein aantal dingen nodig. Zo is het handig om een PowerPoint voorbereid te hebben, hiermee kan je voor je zelf een aantal steekwoorden in zetten die je kunnen helpen als een geheugensteuntje. Daarnaast kan je ook nog dingen of attributen meenemen die met je onderwerp te maken hebben, hiermee zien de mensen voor wie je presenteert precies wat je bedoelt en hebben ze een beter beeld bij jouw onderwerp. 

Conclusie 

Een pitch geven kan soms erg stressvol zijn, maar dat is nergens voor nodig als je goed voorbereid bent. Een PowerPoint training kan je hier ook goed bij helpen, met een PowerPoint training leer je om een goede en mooie PowerPoint te maken. Dit is niet alleen handig voor een pitch maar dit kan je ook erg helpen bij schoolopdrachten of presentaties. Daarnaast kan je ook nog een klein spiekbriefje bij je houden voor als geheugensteuntje, soms kan je door de zenuwen nog wel eens iets vergeten. Heb jij ooit een pitch gegeven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *