Hoe etiketteer je in koude omgevingen? 6 tips!

etiketten

Als je ooit hebt geprobeerd thermische identificatie labels aan te brengen in een koude omgeving, heb je waarschijnlijk problemen gehad met inktvlekken en labels die niet goed blijven plakken. Dit kan worden veroorzaakt door een groot aantal problemen, variërend van een slechte toepassing tot het gebruik van het verkeerde labeltype. Het falen van etiketten leidt tot opnieuw afdrukken en opnieuw aanbrengen, beide een verspilling van tijd en geld. In veel gevallen kunnen problemen optreden met een gebrekkige hechting van etiketten bij de verkeerde temperatuur, vooral in de herfst- en wintermaanden wanneer de temperaturen aanzienlijk lager zijn. De etiketten die je hebt gekocht via Nedelko.nl kun je met behulp van de onderstaande tips alsnog goed aanbrengen in koude omgevingen.

Producten moeten volledig droog zijn

Hoewel sommige labellijmen zijn ontworpen om op vochtige oppervlakken te werken, vereisen lijmen voor algemeen gebruik een drogere toepassing. Water kan ervoor zorgen dat de etiketten van hun oppervlak loskomen, omdat het een barrière vormt voor een goede hechting aan het oppervlak. Omdat veel etiketten van papier zijn gemaakt, kunnen ze niet nat worden. Vriezerlabels daarentegen zijn zo samengesteld dat ze blijven plakken op natte oppervlakken.

Bewaar je etiketten op kamertemperatuur

In de wintermaanden kunnen magazijnen een beetje fris worden. Bij koudere temperaturen verliezen bepaalde labels hun kleverigheid. Daarom is het belangrijk om je etiketten op kamertemperatuur te bewaren tot ze worden aangebracht.

etiketteren

Breng labels niet rechtstreeks aan op vorst

De meeste standaardlabels zijn niet sterk genoeg om in de vorst aan de groeven te hechten. Hierdoor vallen de etiketten van het product af, vooral wanneer de opslagruimtes ventilatoren hebben. Wanneer de dozen met rijp uit hun bevroren omgeving worden gehaald, ontdooien de producten, waardoor het etiket nat wordt en de kleefkracht verloren gaat. Bepaalde labels zijn echter ontworpen om beter te plakken in ijzige omstandigheden.

Houd producten schoon en vrij van olie, stof en ander residu

Een magazijn kan een vieze plek zijn. Als je labels worden opgeslagen in een onreine, stoffige omgeving zonder de juiste behuizing, kunnen ze stof, olie of andere resten uit de omliggende gebieden verzamelen. Dit heeft een nadelige invloed op de hechting van het label als de verontreinigingen het aanbrengoppervlak verstoren.

Laat batches niet in een koude omgeving staan

Als je een groot aantal producten bij lage temperaturen moet etiketteren, kun je overwegen om in batches te etiketteren. Als je te veel etiketten tegelijk uitneemt, kunnen ze koud worden door zo lang stil te staan. Dit kan de effectiviteit van de lijm verminderen.

Ken de wet-out time van je label

Dit is in wezen de tijd die het label nodig heeft om een ​​doorlopende film te vormen tussen de bovenlaag en het substraat, waardoor de permanente hechting ontstaat. Als je je product in de vriezer legt voordat het etiket nat is geworden, kan het zijn dat het etiket niet goed blijft plakken. Plotselinge temperatuurveranderingen die optreden voordat een label volledig nat is geworden, zullen de effectiviteit ervan verminderen. Bovendien kunnen de ventilatoren en blazers in de vriezer ervoor zorgen dat het label losraakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *