Hoe beoordeel je het veiligheidsbewustzijn van jouw bedrijf?

Minder incidenten, onveilige situaties en minder verzuim. Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn binnen je bedrijf kan voelen als een grote uitdaging. Hoe ga je er nu voor zorgen dat een persoon zich bewust is van de mogelijke risico’s die met een bepaalde actie met zich mee brengen? Het is van belang dat je binnen de organisatie ervoor kunt zorgen dat je de signalen om kunt zetten naar een alerte reactie op de onveilige situatie. Hoe beter de medewerkers ‘veilig’ handelen, hoe minder bedrijfsongevallen er plaatsvinden. Maar hoe kun je nu inschatten hoe veilig je bedrijf is? Dat lees je hieronder.

Veiligheidsladder

Een belangrijke manier om het veiligheidsbewustzijn van een bedrijf te meten is met de Safety Culture Ladder (SCL), voorheen ook wel veiligheidsladder genoemd. Deze ladder wordt verplicht opgenomen in de maatregel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) wanneer er contracten in de bouw worden vastgelegd. Deze ladder kent vijf cultuurniveaus die aangeven in welke ontwikkelingsfase de onderneming zich bevindt. Per trede staat er duidelijk vermeldt welke eis en criteria hierbij horen en hoe ze worden gewaardeerd. Wanneer een bedrijf meer verantwoordelijkheid en investeringen in het bedrijf heeft gedaan voor het verhogen van de veiligheid, dan stijgen ze op de ladder.

Bewustzijn verhogen: de juiste methode kiezen

Het is voor een bedrijf belangrijk dat medewerkers stil staan bij de mogelijke risico’s die een bepaalde actie met zich meebrengen. Je kunt nog wel de juiste veiligheidsmiddelen in huis halen, maar wanneer de medewerkers hier niet op anticiperen dan hebben ze weinig functie. Er zijn verschillende manieren hoe je als organisatie het draagvlak en bewustzijn voor veiligheid kan verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld een externe partij inhuren, die start met een 0-meting, waarbij er wordt gekeken hoe het momenteel is gesteld met het veiligheidsniveau. Vervolgens worden samen met het bedrijf de doelstellingen en wensen bepaald en wordt er vanuit daar bepaald wat je als organisatie nodig hebt om hierin te groeien.

Denk aan duurzaamheid

Duurzaamheid en veiligheid gaan hand in hand! Bij duurzaamheid wordt er gericht op de drie pijlers: people, planet en profit en bij veiligheid wordt er vooral gekeken naar de people-pijler. Hier horen namelijk ook de arbeidsomstandigheden bij. Naast de veiligheidsladder die inzicht geeft in de veiligheid en bewustzijn van de medewerkers van de organisatie, bestaat er ook een co2 prestatieladder. We weten allemaal dat er steeds meer druk wordt gelegd op het uitvoeren van zo duurzaam mogelijke processen en daarom extra belangrijk om hier voldoende in te investeren. Deze ladder kent, net zoals de veiligheidsladder, vijf niveaus waarbij je kunt stijgen in treden naarmate de positieve uitstraling van een bedrijf groeit. Wanneer je als bedrijf deelneemt aan openbare aanbestedingen, dan is de kans groter dat de opdracht wordt gegund wanneer je serieus bezig bent met het verminderen van CO2. Dat is mooi meegenomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *