Het werkritme verandert

Van oudsher zijn we in Nederland gewend aan de traditionele werkweek van maandag tot en met vrijdag en werktijden van 9 tot 5 uur. Veel bedrijven hanteren deze werkweken nog steeds. In de afgelopen jaren is er echter ook al een voorzichtige verschuiving zichtbaar. In veel supermarkten kan je tegenwoordig 7 dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht voor je dagelijkse boodschappen. In de Horeca zijn afwijkende werktijden al jaren gebruikelijk. Onze samenleving is ook grotendeels afgestemd op deze traditionele werkweken. Veel mensen bezoeken bijvoorbeeld hun sportvereniging in de avonduren en in de weekenden zijn er dan wedstrijden of andere activiteiten gepland. Toch gaan er steeds meer voorkeuren richting een flexibele werkweek met flexibele tijden. De steeds verder oplopende files vragen om maatregelen. Zolang we met z’n allen op dezelfde tijd beginnen en stoppen met werken zijn we teveel tijd kwijt aan het dagelijkse fileleed. Gedurende de pandemie hebben we gezien hoe het ook anders kan en de hoop is dat de overheid en het bedrijfsleven hier iets van geleerd heeft.

Wat verandert er voor bedrijven?

De meeste bedrijven zijn ook volledig ingericht op een standaard werkweek en een verschuiving naar een flexibele werkweek zal grote veranderingen met zich meebrengen. Voor een bedrijf is het nu zeer overzichtelijk wie er wanneer aanwezig is. Flexibele werktijden brengt met zich mee dat een goede personeelsplanning van groot belang is. Je zou kunnen besluiten om een MTO te doen waardoor je op de hoogte bent hoe tevreden de medewerkers over bepaalde zaken zijn. Om de tevredenheid van je medewerkers en de communicatie te verbeteren kan je gebruik maken van het platform van Dialog. Door een goede communicatie en dialoog bereik je dat je medewerkers steeds meer en beter bij zullen gaan dragen aan het succes van het bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Flexibal werken kan veel voordelen met zich mee brengen. Mensen die flexibel werken zijn tevredener met hun werk is onderzocht. Werknemers die flexibel werken zijn twee keer zo tevreden met hun werk als werknemers in dezelfde branche die in een traditionele werkomgeving werken. Hun fysieke en mentale gesteldheid verbetert en ze zijn productiever. Al deze voordelen dragen ertoe bij dat het bedrijf er uiteindelijk ook van profiteert. Het werken op flexibele tijden zal er ook voor zorgen dat de filedruk af zal nemen. Voor veel mensen betekent dat minder stress en meer vrije tijd. Ook voor bedrijven heeft dit voordelen. Het personeel kan nu weer makkelijker op tijd aanwezig zijn en er gaan geen uren verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *