Heb jij al een verstelbaar bureau?

Door de coronacrisis ben ik thuis komen te zitten, en na een tijdje vond ik een baan waarbij ik kon thuiswerken. De optie om naar kantoor te gaan was er wel, maar door de reisafstand en de tijd die ik er aan kwijt was, was het voor mij veel voordeliger om thuis aan de slag te gaan met mijn ‘kantoorbaan’.  In eerste instantie deed ik mijn werkzaamheden aan de eetkamertafel, maar ik merkte al snel dat de hele tijd zitten, aan een tafel die niet echt goed bij mijn hoogte paste, ervoor zorgde dat ik last kreeg van lichamelijke klachten. Met andere woorden: ik kon thuis niet ergonomisch werken, zoals ik dat wel op kantoor zou kunnen. Daarom besloot ik te investeren in een verstelbaar bureau. In de blog wil ik het hebben over de voordelen van een verstelbaar bureau.

Voordelen verstelbaar bureau

Een verstelbaar bureau brengt ontzettend veel voordelen met zich mee (ik heb eigenlijk ook nog geen nadelen ontdekt). Hieronder zal ik enkele voordelen verder uitlichten.

  • Zoals de naam al suggereert kun je een verstelbaar bureau in hoogte verstellen, zodat je hem op de juiste hoogte kan stellen die past bij jouw houding en bureaustoel. Zo zorg je ervoor dat je ergonomisch kan werken en zo min mogelijk rugklachten en andere lichamelijke klachten op loopt door een verkeerde houding.
  • Langdurig achter elkaar zitten is niet goed voor ons. Langdurig zittend werken wordt ook wel het nieuwe roken genoemd en dus is het belangrijk om het langdurige zittend werken af te wisselen met andere activiteiten. Dat kan een wandeling zijn, maar ook staand werken is zo’n afwisselende activiteit. Een verstelbaar bureau zorgt ervoor dat we zittend werken kunnen afwisselen met staand werken.
  • Staand werken brengt diverse voordelen met zich mee. Zo draagt staand werken bij aan een betere doorbloeding. Daarnaast is het zo dat we, door staand te werken aan een verstelbaar bureau, actief bezig zijn met onze houding en daardoor niet alleen ons postuur verbeteren, maar ook ons lichaam trainen.
  • De afwisseling tussen zittend en staand werken aan een verstelbaar bureau zorgt er ook voor dat we ons beter kunnen focussen op onze werkzaamheden.

Met een verstelbaar bureau op je thuiswerkplek kun je net zo ergonomisch en gezond werken als wanneer je op kantoor zou zitten. Wil jij ook je eigen verstelbaar bureau? Bestel hem vandaag nog op thuiswerkwinkel.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *