Graffiti workshop: kunstig en gewaagd

Een graffiti workshop is een ideaal uitje als je eens een keer iets wil doen wat zowel creatief, ongewoon en gewaagd is. Deze vorm van schilderen wordt vaak gezien als een vorm van vandalisme. En hoewel lang niet elke graffiti mooi is en zeker ook een duister sfeertje kan geven aan toch al wat ongure straatjes, is het net zo goed een echte kunstvorm als het goed wordt uitgevoerd. Er zijn zelfs kunstenaar die betaald worden om een muur prachtig te bespuiten, soms zelfs door de overheid. Graffiti valt immers erg op door de unieke manier waarop het de aandacht vangt. In plaats van een schilderij in een gebouw, heb je er een buitenshuis op de muur staan. Zo kan een opdrachtgever de wijk verfraaien of op een hele opvallende manier reclame maken voor zijn winkel.

Een graffiti workshop met onderscheid

Een graffiti workshop zal je leren dat er veel verschillende soorten graffiti zijn. Immers wordt niet alles met hetzelfde doel gespoten en ziet ook lang niet alle graffiti er hetzelfde uit. Dat is je zelf misschien ook als eens opgevallen. Soms is er een naam gespoten in grote, vaak vierkante letters. Die worden ook wel ‘tags’ genoemd. Deze tags kan je zien als de handtekening van de spuiter. Dan heb je ook nog een ‘piece’. Dat zijn de meer ‘tekening’-achtige creaties. Het zijn daadwerkelijke plaatjes die iets voorstellen en hebben vaak veel en felle kleuren. In de workshop zal je nog meer van deze termen leren.

Graffiti workshop: spuiten met een goede cap

Een van de dingen die je ongetwijfeld gaat leren in de graffiti workshop is het gebruik van caps. ‘Cap’ is de naam voor de spuitmondjes. Geloof het of niet, maar die heb je in veel verschillende maten en soorten. Als je een groot oppervlak wil bespuiten, heb je een heel andere cap nodig dan voor het afwerken van bepaalde details. Er zijn ook verschillende verfsoorten die je gebuikt bij graffiti spuiten. Ook dan moet je rekening houden met het juiste capgebruik. Waar de ene cap de verf goed tot zijn recht laat komen, raakt de andere cap door een specifieke verfsoort verstopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *