Google Ads uitbesteden

Google Ads uitbesteden

Om je bedrijf te promoten, kan je adverteren via zoekmachines. Dat wordt Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Je advertentie komt dan bij zoekresultaten te staan. Er zijn andere mogelijkheden, maar die blijven hier buiten beschouwing. Hoewel het adverteren meestal gebeurt met de vermelding van een website, is dat niet per se nodig. In dit artikel gaan we in op die twee mogelijkheden: wel of geen website. Om optimaal van Google Ads gebruik te maken, is voldoende kennis nodig. Je kunt je daar zelf in verdiepen of het gebruik van Google Ads uitbesteden.

Twee belangrijke methoden

Het is belangrijk te weten hoe Google Ads werkt. In dit artikel kunnen we niet in detail daarop ingaan. Het gebruik van Google Ads uitbesteden is vanwege de vele opties het overwegen waard. We lichten er hier twee belangrijke methoden uit. De eerste is pay-per-click. Je hebt een beperkte invloed op wanneer je advertentie wordt getoond. Daar staat tegenover dat je alleen betaalt, als er op je advertentie wordt geklikt. Je bepaalt zelf vooraf wat je maximaal voor een klik wilt betalen. De tweede methode, die we hier noemen, is de veiling. Met de gebruikte zoekwoorden bepaalt Google welke advertenties daarbij passen. Een rol speelt het maximale bedrag dat je per klik wilt uitgeven en een kwaliteitsscore. Google heeft er namelijk ook baat bij dat men op je advertentie klikt. 

Wel of geen website

Als je een website hebt, dan zal je die in je advertentie willen noemen. Je wilt dat men op je website terechtkomt en dan hopelijk je producten en/of diensten willen gebruiken. Adverteren zonder website kan ook. Men kan dan telefonisch contact met je opnemen. Dat loopt via een Google-systeem en het aantal keren dat het gebeurt, wordt geregistreerd en daar betaal je voor.  Behalve SEA worden er andere opties geboden. Laat je het promoten via Google Ads uitbesteden, dan kan die dienstverlener je bij de keuzes helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *