Ga voor het beste pensioen opbouw 

Wil je een extra pensioen opbouw realiseren? Dan is het verstandig dat je naar verschillende opties gaat kijken. Met uitsluitend het pensioen dat je opgebouwd hebt bij jouw werkgever en het AOW zul je namelijk niet veel geld overhouden om voldoende te genieten van jouw vrije dagen. Het is daarom belangrijk dat je alles voor jezelf op een rij zet. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de hulp van een professional in te schakelen. Synvest heeft bijvoorbeeld alle kennis in huis om jouw pensioen een stuk hoger te krijgen. Maar waar kun je dan aan denken? 

Het pensioen opbouw zonder spaarrekening 

Het pensioen opbouw doe je voornamelijk voor extra doeleinden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een mooie wereldreis gaat maken. In dit geval is er veel geld nodig om alles zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Door geld opzij te zetten op jouw spaarrekening kun je al veel realiseren, maar dit zal lang niet voldoende zijn. Daarbij krijg je geen rente meer op jouw spaarrekening, waardoor het vrijwel geen extra inkomsten meer heeft. Door naar andere opties te kijken kun je toch voor een extra bedrag zorgen, welke je na jouw pensioen kunt gebruiken. 

Verschillende markten voor extra pensioen 

Voor jouw pensioen opbouw kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar beleggingen. Er zijn veel verschillende markten waar jij aandelen, obligaties of cryptocurrency kunt vinden. Je kunt hier een investering in maken en zorgt er daarbij voor dat je aan de hand van een rendement een extra inkomen krijgt. Dit rendement wordt maandelijks of jaarlijks uitgekeerd. Je kunt er dan voor kiezen om het direct opzij te zetten op een rekening, maar kunt ook weer een herinvestering doen. Zo krijg je rendement op rendement en zal jouw pensioen alleen maar hoger worden binnen een aantal jaren. 

Vastgoed voor een maandelijks inkomen 

Je kunt echter ook een belegging in vastgoed overwegen bij het pensioen opbouw. Bij vastgoed ben je verzekerd van een maandelijks inkomen. Zodra er huurders in de woning zitten, zullen deze namelijk de huur betalen. Je houdt als je het goed doet altijd geld over na het betalen van de vaste lasten. Als je alles zo goed mogelijk bekijkt en een pand hebt in een gewilde wijk, hoef je niet bang te zijn dat je zonder inkomsten komt te zitten. Daarbij kun je altijd tegen de inflatie ingaan door een huurverhoging door te voeren. 

De hulp inschakelen voor investeringen 

Jouw pensioen opbouw kan dus in veel verschillende varianten komen. Dit maakt het niet altijd eenvoudig. Je weet lang niet overal evenveel vanaf en moet ook een goede keuze maken aan de hand van jouw financiĆ«le situatie. Als je niet zeker bent van jouw zaak kun je het beste een professional om advies vragen. Professionals kunnen ook alles uit handen nemen en de investeringen gaan maken. Je hoeft zelf dan alleen nog maar te profiteren van het rendement, terwijl de professional alle onderdelen in de gaten houdt. Jouw pensioen wordt direct een stuk leuker.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *