Etenswaren of goederen te vervoeren? Verpak het in karton

kartonnen verpakkingen

Veel particulieren versturen met enige regelmaat een pakket en bij bedrijven gebeurt dit natuurlijk nog veel vaker. De vraag is bij elk pakket opnieuw op welke manier je dit eigenlijk gaat verpakken. Je hebt namelijk aardig wat materialen waaruit je zou kunnen kiezen. Denk aan plastic, karton en glas. In veel gevallen blijkt het aan te raden te zijn van kartonnen verpakkingen gebruik te maken. In de volgende alinea’s lees je over twee belangrijke redenen waarom we dat zo stellen.

Goede hygiënische kwaliteiten

Wanneer je als onderneming gebruik gaat maken van een kartonnen verpakking, dan is deze van zichzelf waarschijnlijk al volledig nieuw en dus schoon. Bacteriën, virussen en andere potentiële ziekmakers zitten hier dus in principe al niet op. Daar komt ook nog bij dat van karton wordt gezegd dat de genoemde ongewenste indringers zich niet of nauwelijks kunnen hechten aan karton, of alleszins minder dan op bijvoorbeeld plastic of metaal. Dit is natuurlijk te allen tijde belangrijk, maar zolang we nog in de pandemie zitten geldt dit vanzelfsprekend extra.

kartonnen verpakkingen

Niet te belastend voor het milieu

Een ander pluspunt van kartonnen verpakkingen boven bijvoorbeeld plastic en glas is dat het beter is voor het milieu. Ja, uiteraard moet het karton wel ergens vandaan komen. Zoals je weet wordt karton gemaakt van hout, of beter gezegd, van houtvezels. Koop je echter karton met een FSC-keurmerk, dan heb je het enige potentiële nadeel meteen mooi omzeild. Want verder biedt karton inderdaad volop voordelen. Bedenk je bijvoorbeeld dat papier en karton heel goed te recyclen zijn. Zo wordt er van normale kartonnen producten gezegd dat deze zeker tot tien keer te recyclebaar zijn. Bij een voorzichtige en nauwkeurige omgang is dit misschien zelfs nog vaker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *