Een nieuwe inktcartridge nodig? Volg deze aanwijzingen

Printerinkt kopen

Welk type printer je ook hebt en met welke intensiteit je deze printer ook gebruikt, op een gegeven moment zal altijd eens het moment aanbreken waarop de printer aangeeft dat het inktpatroon (ook inktcartridge genoemd) leeg is. Oftewel, dat er geen inkt meer aanwezig is om te printen. Veel keuze heb je jammer genoeg niet wanneer je in deze situatie zit. Je zult de oude inktcartridge uit de printer moeten verwijderen en vervolgens nieuwe printerinkt kopen en plaatsen. In principe is het bij inktpatronen zo dat je deze op basis van het merk en het type printer kunt uitkiezen. Je kunt ook simpelweg op zoek gaan naar precies dezelfde inktcartridge waar je tot op heden mee werkte. Tenslotte zijn veel printers – vooral die van de grootste merken – geschikt voor plaatsing van universele inktpatronen. Als je twijfelt over hoe je een nieuwe inktcartridge in je printer aanbrengt, dan kun je het best de gebruiksaanwijzing van je printer raadplegen. 

Printerinkt kopen

Om deze redenen gaat printerinkt sneller op dan je misschien denkt

Veel mensen zijn verbaasd over de snelheid waarmee een inktpatroon soms leeg kan raken. Dat printerinkt soms sneller op is dan verwacht kan komen om de volgende redenen:

  • Als je veel afbeeldingen print raakt de inktcartridge sneller leeg. Afbeeldingen kosten namelijk meer inkt dan tekst.
  • Wanneer je een nieuwe printer koopt, dan zit hier vaak al een inktpatroon in. Echter komt het geregeld voor dat dit inktpatroon lang niet volledig gevuld is met inkt.
  • Op het moment dat je de printer uit- of aanzet, dan gebruikt de printer een klein beetje inkt. Dit doet het apparaat om de printkoppen schoon te spuiten. Deze inkt wordt overigens intern opgeslagen of opgedroogd. Je ziet hier dus normaal gesproken niets van terug op je papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *