Een carrièreswitch maken, hoe doe je dat?

Heb je al een tijdje het gevoel dat je niet helemaal op je plek zit bij je huidige baan? Dat kan natuurlijk. Er zijn ontzettend veel mensen die een carrièreswitch maken, ook als ze inmiddels al wat ouder zijn. Je bent natuurlijk een groot deel van je tijd bezig met werk, dus je kunt het er maar beter naar je zin hebben. Ontdek hier hoe je het beste een switch maakt.

Schakel een coach in

Een carrièreswitch maken, dat hoef je niet alleen te doen. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan het inschakelen van een coach, maar dat is het vaak wel waard. Een goede coach helpt jou bij het ontdekken van je talenten en interesses en bovendien beschikt deze vaak over een relevant netwerk, waardoor je gemakkelijker ergens binnenkomt.

Kijk naar je soft skills

Soft skills zijn erg belangrijk als het aankomt op het zoeken van een nieuwe baan. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om eigenschappen als goed kunnen luisteren, samenwerken, klantvriendelijk zijn en buiten the box kunnen denken. Zet voor jezelf op een rijtje waar je allemaal goed in bent om er zo achter te komen welke functie het beste bij jou past. 

Volg een studie

Voor veel functies zul je andere kennis nodig hebben, vooral als je iets totaal anders gaat doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel studies die je online kunt volgen en bijvoorbeeld slechts een aantal avonden in de week. Op die manier kun je langzaam de overstap maken naar een andere functie.

Begin voor jezelf

Ook iets voor jezelf beginnen is een optie. Heb je een bepaalde vaardigheid waarmee goed te verdienen valt en waar je ook nog eens plezier aan beleeft, dan kan dit best eens een goed idee zijn.
Tip: kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan? Dan is het inschakelen van een uitzendbureau Apeldoorn, zoals ubnuitzendbureau.com, een goede optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *