Dit moet je weten over schoolmeubilair kiezen

School

Waar let je op bij het kiezen van nieuw schoolmeubilair? Dat is de vraag die veel onderwijsspecialisten zich stellen. Is het jouw verantwoordelijkheid om nieuwe stoelen en ander meubilair te kiezen voor je school? Dan sta je voor een lastige opdracht, maar het is goed mogelijk. Althans, met de juiste voorbereiding en een aantal tips. 

Wat je nodig hebt

De meeste scholen hebben zo ongeveer dezelfde spullen nodig als het gaat om de inrichting van een ruimte. Je wil stoelen, tafels, spullen voor aula’s en teamkamers, en kasten. Afhankelijk van je school kan het zijn dat je nog meer nodig hebt, maar dit zijn zo ongeveer de basis spullen die niet mogen ontbreken. Schrijf op wat je nodig hebt en hoeveel je ervan verwacht nodig te hebben. 

De juiste stoelen kiezen

De juiste stoelen kiezen is lastig, want je hebt er waarschijnlijk meerdere van nodig. Allereerst zijn er verschillende soorten schoolstoelen. Voor bijvoorbeeld leerlingstoelen heb je de mogelijkheid om uit diverse maatgroepen te kiezen. Dit varieert van maatgroep 2 tot en met 7. Voor het voortgezet onderwijs wordt meestal gekozen voor de maatgroepen 6 en 7, omdat deze maatgroepen voor de wat langere leerlingen gelden. Het basisonderwijs kan alle maatgroepen gebruiken. Bepaal welke maten je nodig hebt maar vergeet ook zeker je docenten niet. Ook zij moeten kunnen zitten, niet alleen in het klaslokaal maar ook bijvoorbeeld in de lerarenkamer.

Tafels zijn belangrijk

Ook bij  tafels zijn er diverse maten beschikbaar en diverse soorten nodig, zoals de leerlingtafels en de tafels voor de docenten. Net zoals bij de leerlingstoelen zijn sommige leerlingtafels ook in hoogte verstellen. Deze leerlingtafels zijn ideaal voor basisscholen, omdat de leerlingen veelal in lengte verschillen. Voor docenten hebben wij ook diverse bureaus. Gebruik ook andere kamers voor de aula, mediatheek en kamer voor het team. Daarvoor heb je weer specifieke tafels die bijvoorbeeld lichter zijn of gemakkelijk te reinigen. Met name in een aula is dat prettig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *