De verbouwing van je eerste huis, zo doe je dat

Het is in deze tijd niet gemakkelijk om je eerste eigen woonplek te bemachtigen. De woningmarkt staat op zijn kop en dat maakt het er niet makkelijker op. Zo veel vraag, zo weinig aanbod. En daarbij komt ook nog eens dat je de hoofdprijs betaald en er vaak ver overboden wordt. In de zoektocht naar jouw eigen woonplek heb je hypotheekadvies nodig. Gesprekken met de bank zorgen er dan voor dat je inzicht hebt in de actuele hypotheekrente en dat je precies weet wat je kunt lenen voor de woning. Nog geen gesprek gehad? Zoek dan bijvoorbeeld eens op “Financieel advies Groningen” om een gesprek aan te vragen. Aan de hand hiervan kun je ook je budget bepalen voor de verbouwing en inrichting. Waarschijnlijk heb je door de jaren heen wel wat spullen verzameld voor je uitzet, maar het daadwerkelijk inrichten van alle ruimtes kan best een klus zijn. Vaak zijn vooral de keuken en badkamer aan vernieuwing toe, daarom lees je hier meer over hoe je dat aanpakt.

 

Keuken

De keuken is voor veel mensen een belangrijke plek in huis. Of je nu erg van koken houdt en graag uren in de keuken de lekkerste maaltijden staat te bereiken, of de keuken gebruikt om met vrienden bij te kletsen, belangrijk is dat de keuken een fijne plek wordt en een prominente ruimte in huis wordt. Zorg dat je, voordat je verschillende keukens gaat bekijken, goed weet wat er wel en niet mogelijk is in jouw woning. Niet iedere keuken kan zomaar bij jou geplaatst worden. Ook je woonstijl speelt hierbij een rol. Ga je voor een gezellige, landelijke keuken of juist voor een strakke, moderne keuken? Kies je voor een warme sfeer door natuurlijke materialen als hout, of juist een luxueuze uitstraling door bijvoorbeeld een marmeren keukenblad? De keuze is reuze, het is daarom aan te raden om een moodboard te maken. Pinterest is hier het ideale platform voor.

 

Badkamer

Ook de badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Deze ruimte is meer privé dan de keuken, maar zal ook een comfortabele ruimte moeten worden. Hier wil je je immers verzorgen zodat je je weer fris en fruitig voelt. Houd er rekening mee dat de kosten van de verbouwing van de badkamer flink kunnen oplopen. Wil je bijvoorbeeld het toilet of de douche op een andere plek of wil je de wasmachine in de badkamer plaatsen? Mogelijk moet je dan wel de leidingen laten verleggen. Heb je nu minder budget voor de badkamer, dan kun je er ook voor kiezen om losse badkamerelementen te vervangen. Je kunt inspiratie opdoen in verschillende showrooms en online, stapje voor stapje kun je proberen deze na te bootsen. Fijn is om dezelfde stijl aan te houden in huis, kies je voor een moderne keuken dan staat een moderne badkamer hier het beste bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *