De oplossing voor ouderwetse menuborden

Menuborden zien er vaak niet zo bijzonder uit. In sommige restaurants hebben ze zelfs een versleten uitstraling. Daarnaast is een menubord vaak onprettig te hanteren voor restauranteigenaren. Zo moeten ze vernieuwd worden zodra er iets nieuws komt op het menu. Er zijn ook heel wat eigenaren van eettenten die een krijtbord hanteren als menubord. Alhoewel het makkelijk is om daar dingen op toe te voegen, heeft het wel een zeer ouderwetse en goedkope uitstraling. Fastfoodketens en restauranteigenaren kunnen al deze problemen oplossen door gebruik te maken van een digitaal menubord. Digitalisering is een wereldwijd fenomeen die inmiddels overal ter wereld zijn plekje heeft ingenomen. In het tijdperk van online gamen en virtual reality brillen is het meer dan normaal om ook over te gaan op digitale menuborden.

Waarom digitalisering?

Een digitale menubord straalt professionaliteit uit. Bovendien is het goed leesbaar voor elke klant die binnenkomt dankzij de goede verlichting en duidelijke lettertype. Daarnaast kunnen wijzigingen in het menu makkelijk worden doorgevoerd. Het is begrijpelijk dat veel fastfood- en restaurantketens zich willen onderscheiden door een bepaald thema te hanteren. Dit is ook mogelijk bij een digitaal menubord. De lettertype en achtergrond kleuren kunnen worden ingesteld naar de wensen van de eigenaren van een eettent. Daarnaast kan de aandacht big time worden getrokken door bewegende en vervagende beelden. Cafés kunnen ook mooi gebruik maken van een dergelijk menubord 

Praktijk

Sommige fastfoodketens hebben het zelfs eigen gemaakt om een zelf bedieningspaneel voor klanten aan te schaffen. Dit verkleint de lange wachtrijen in snackbars en andere ketens. Desalniettemin blijft het nog steeds mogelijk om ‘’oldschool’’ te bestellen bij een werknemer. Op deze manier is het aan de klant zelf om een keuze te maken die hem of haar het meeste aanspreekt. Zo komt de welbekende leus ‘’de klant is koning’’ goed tot uiting. De digitale borden kunnen worden beschouwd als de nieuwe generatie menuborden en zijn geleidelijk in steeds meer eettenten terug te zien. Bedrijven als ZetaDisplay geven gehoor aan de toenemende vraag van de moderne borden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *