De 5 beste tips voor langdurig mooie tapijttegels

Heb je een nieuwe vloer van tapijttegels gelegd in de woon-, slaap- of kinderkamer van je woning? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw mooie, nieuwe vloer. Maar hoe kun je je vloer het beste onderhouden en waar moet je op letten bij het onderhoud van tapijttegels? Je leest het in dit blog! 

  1. Het juiste tapijt in de juiste kamer leggen

De belangrijkste tip voor het zo lang mogelijk profiteren van een mooi tapijt, is het leggen van de juiste tapijttegel in de juiste ruimte. Wordt er op een bepaalde plek veel op schoenen gelopen of veel gespeeld? Dan kun je beter kiezen voor een donkergekleurde tapijttegel met een onregelmatig patroon, waarbij slijtage minder goed zichtbaar is.

  1. Dagelijks onderhoud

Zorg ervoor dat je je tapijt regelmatig goed onderhoudt. Zorg dat je minimaal eens per week het tapijt grondig stofzuigt. Woon je samen met huisdieren of spelende kinderen in huis? Dan doe je er goed aan het tapijt dagelijks te stofzuigen. Wil je het tapijt uitgebreid schoonmaken? Maak dan uitsluitend gebruik van een natte doek met schoon water en gebruik geen schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger of groene zeep. Wanneer deze zeepresten achterblijven, zullen er namelijk snel weer nieuwe vuiltjes en vlekken ontstaan rondom deze zeepresten. Wel kun je gebruikmaken van tapijtreiniger. 

  1. Jaarlijks een grote schoonmaak

Wil je zo lang mogelijk genieten van een mooie tapijten vloer? Dan doe je er goed aan om het tapijt eens per jaar te laten reinigen door een professional. Deze professional heeft speciale reinigingsmachines tot zijn of haar beschikking, waarmee het tapijt optimaal gereinigd wordt zonder dat er zeepresten in achter kunnen blijven. Hiermee voorkomt de professional dat jouw schone tapijt nieuwe vuiltjes aan zal trekken. 

  1. Vlekken gelijk verwijderen

Het kan voorkomen dat je een glas wijn of een kop koffie morst op je mooie, tapijten vloer. Het is belangrijk om de ontstane vlek direct te verwijderen. Dit kun je het beste doen met een handdoek die je nat maakt met koud water en neerlegt op de plek waar de vlek is ontstaan. Laat de handdoek erop liggen en verwijder hem als de doek droog is. Herhaal dit, totdat de handdoek niet meer van kleur verandert. Laat vervolgens de vlek rustig drogen. Last van een vervelende vlek die niet meer uit het tapijt te krijgen is? Kijk online of er een restpartij tapijttegels beschikbaar is, zodat je de specifieke tegel kunt vervangen door een nieuwe. Eventueel kun je meerdere tegels in het tapijt vervangen door een tegel van een andere kleur en een patroon creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *