Bureaustoel kopen?

Een fatsoenlijke bureaustoel kopen kan de productiviteit verhogen en tegelijkertijd de gezondheidsrisico’s verlagen. Je kunt niet verwachten dat een werknemer die ongemakkelijk in zijn stoel zit elke dag op het werk zijn best zal doen. Een fatsoenlijke stoel zal ook vele jaren meegaan, waardoor het een waardevolle aankoop is. Hier zijn sommige eigenschappen je zou moeten zoeken wanneer je een bureaustoel koopt.

In hoogte verstelbaar

Wanneer je een bureaustoel koopt, zorg ervoor dat de stoel die je selecteert verstelbaar is. Je moet de hoogte naar wens kunnen aanpassen, zodat je voeten comfortabel op de vloer kunnen rusten, waardoor de druk op je rug afneemt. Je wilt er ook voor zorgen dat je armen gemakkelijk bij je werkstation kunnen komen zonder stress in je schouders te veroorzaken. Omdat het zo belangrijk is, heeft bijna elke bureaustoel een hoogte-instelling.

Controleer de lendensteun

Wanneer je een bureaustoel koopt, moet je controleren of er lendensteun is. Een voorgevormde rugleuning op je bureaustoel biedt het comfort en de ondersteuning die je nodig hebt. Een bureaustoel kopen die de natuurlijke curve van je ruggengraat volgt. Elke uitstekende bureaustoel zal voldoende lendensteun bieden. Zodat je overdag niet daalt, moet je onderrug zo gesteund worden dat het de hele tijd licht gebogen is. Het is raadzaam om met deze functie te experimenteren, zodat je lendensteun kunt krijgen wanneer je deze nodig hebt. Een goede onderrug of lendensteun is cruciaal voor het minimaliseren van de belasting of compressie op de lumbale schijven van je wervelkolom.

Eenvoudige beweging

De mogelijkheid om in je stoel te bewegen vergroot het nut ervan. Voor een optimale productiviteit moet je jouw stoel moeiteloos kunnen draaien, zodat je toegang hebt tot verschillende delen van je werkruimte. Met zwenkwielen kun je je gemakkelijk verplaatsen, maar zorg ervoor dat je de juiste voor je vloer koopt. Wanneer je een bureaustoel koopt, kies met zwenkwielen die voor je vloer geschikt zijn, of het tapijt, harde oppervlakte, of een combinatie van twee is. Als je een stoel hebt die niet voor je vloer is bedoeld, kunt je overwegen een stoelmat te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *