Besteed je wagenparkbeheer uit: dat geeft veel rust

Wanneer je een bedrijf hebt met meerdere medewerkers, dan is de kans groot dat je ervoor moet zorgen dat iedere medewerker een auto tot zijn of haar beschikking heeft. Nu is het tegenwoordig niet meer zo dat je als bedrijf al die auto's aanschaft, je kiest veel eerder voor lease. Daarmee is al een groot deel van je zorgen opgelost. Maar er komt evengoed nogal wat administratie kijken bij het wagenparkbeheer. Ook wanneer je alleen leaseauto's hebt. Je zult ervoor moeten zorgen dat contracten op tijd worden verlengd of juist worden opgezegd, de kilometers moeten worden bijgehouden en wat denk je van het onderhoud? Met maar een paar auto's is dat misschien nog te doen, maar voor een grotere vloot kun je niet zonder wagenparkbeheer.

Wat kan wagenparkbeheer voor jouw bedrijf betekenen?

Door de juiste software te gebruiken kan wagenparkbeheer je veel zorgen uit handen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhandelen met diverse leasemaatschappijen over het beste aanbod voor jouw bedrijf. Ook is het altijd fijn om de exacte gegevens van de berijders en, bijvoorbeeld, het brandstofverbruik in de gaten te kunnen houden. Door externe wagenparkbeer in te schakelen heb je nog steeds alle inzichten en hou je het overzicht, maar de zorgen? Die komen niet meer op jouw bordje terecht.

Hoe regel je zo snel mogelijk een nieuwe leaseauto?

Wanneer er nieuwe mensen in dienst komen is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk kunnen. Daarvoor heb je, natuurlijk, al een onboardingprogramma binnen jouw bedrijf. Maar er moet meer geregeld worden. Wat denk je van een leaseauto? Natuurlijk kun je zelf bij verschillende leasemaatschappijen offertes aanvragen en met ze gaan onderhandelen, maar waarom zou je? Door wagenparkbeheer in de arm te nemen worden alle opties helder en overzichtelijk aan jou gepresenteerd. Het is jouw bedrijf, dus jij moet nog steeds de knoop doorhakken, maar je hoeft je niet in te lezen in alle kleine lettertjes.

Tanken blijft een belangrijk onderdeel

Auto's rijden, nog niet, op water. Er zal dus getankt moeten worden. Wanneer je verschillende auto's van verschillende leasemaatschappijen hebt rijden, dan is de kans groot dat je van iedere leasemaatschappij een tankpas krijgt. Hierdoor kan het overzicht dat je dacht te hebben wat vertroebeld raken. Door alle tankpassen van alle auto's onder te brengen bij één bedrijf, bijvoorbeeld LeaseLinq, zorg je ervoor dat de brandstofkosten overzichtelijk blijven. Je hoeft geen voorschot te betalen en je krijgt iedere maand één factuur. Dat is wel zo duidelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *