Alle ins-and-outs over kabelmanagement

Zeker nu iedereen massaal thuiswerkt is kabelmanagement belangrijker dan ooit. Want die wirwar van verschillende kabels en het rommelige uiterlijk is niet iets waar we voor staan te springen. Niet alleen thuis, maar ook juist op kantoren zien we de vraag naar Kabelmanagement elk jaar weer stijgen. Maar, wat is het precies? Wat kun je ermee? En waarom is het belangrijk? Wij leggen alles graag voor je uit!

Kabelmanagement: wat is het?

Onder de term kabelmanagement wordt het opruimen of organiseren van stroom, video en andere kabels op een werkplek bedoelt. Het goed of juist niet uitvoeren van Kabelmanagement heeft een grote impact op de gezondheid van werknemers, en is daarom dus ontzettend belangrijk. Het is wellicht niet het meest interessante onderdeel van het kantoor, maar wel zeker een belangrijke welke aanwezig moet zijn.

Waarom is het belangrijk?

Het niet goed opruimen van draden op de werkvloer kan het aantal ongelukken op kantoor negatief beïnvloeden. Daarnaast is het mogelijk dat kabels beschadigd raken en storingen veroorzaken. Kabelmanagement zorgt dan dus ook juist voor een efficiënte werkomgeving. Je weet precies welke kabel je ergens uit kunt halen. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook nog wat! Want, een berg kabels bij en door elkaar op kantoor is natuurlijk niet mooi voor het aangezicht. Door gebruik te maken van Kabelmanagement voorkom je een rommelig uiterlijk op kantoor.

Wat hoort er bij kabelmanagement?

Bij Kabelmanagement kun je denken aan kabellussen, kabelbeschermers of kabelgolven, maar ook aan bevestigingsklemmen of kabelwormen. Zoals je ziet is de keuze reuze, en is er ook voor elke situatie en omgeving een passende oplossing. Het advies is dan ook echt om op de korte termijn te starten met het gebruik van Kabelmanagement, zodat je de gezondheidsrisico’s welke het niet gebruiken van kabelmanagement met zich meebrengt kunt voorkomen, en kunt profiteren van alle voordelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *