gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

WK Wielrennen 2020 in Groningen & Drenthe weer een stap dichterbij voor The Organizing Connection 8-5-2018
Colleges van Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe hebben de afgelopen weken samen met partners onderzoek gedaan naar de haalbaarheid om in 2020 gastregio voor het WK Wielrennen te zijn. Beide colleges hebben geconstateerd dat er veel enthousiasme en grote betrokkenheid bij alle partners is. Daarom hebben beide colleges besloten om aan de Provinciale Staten in Drenthe en in Groningen een voorstel te doen op welke wijze bijgedragen wordt aan het WK Wielrennen in 2020.

Lees verder...
The Organizing Connection onderzoekt mogelijkheden organisatie WK Wielrennen 2020 in Noord-Nederland 21-3-2018

In opdracht van de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (SCCNN) onderzoekt The Organizing Connection de mogelijkheden om de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2020 naar Noord-Nederland te halen. Waar eerder werd ingezet op een WK in 2023, doet de kans zich voor om al in 2020 de WK Wielrennen op de weg te organiseren.  


Eric Kersten met UCI-president David Lappartient

Lees verder...
Mooie samenwerking tussen The Organizing Connection en sportverenigingen in Drenthe 16-3-2018
Emmen heeft een prominente plek op de wedstrijdkalender van het para-cycling, de verzamelnaam van wielerdisciplines voor renners met een lichamelijke handicap. De gemeente was in 2017 het decor van de UCI Para-Cycling Road World Cup, een wereldbekerwedstrijd waaraan ruim 300 wielrenners uit 31 landen deelnamen. Dit jaar volgt van 6 tot en met 8 juli een tweede editie op Drentse bodem en als klap op de vuurpijl vinden de wereldkampioenschappen in 2019 eveneens in Emmen plaats.
Door Ger Bahensen. 
Dit artikel is eerder gepubliceerd in de speciale bijlage van Dagblad van het Noorden:  Drenthe UCI Bike Region 


Directeur van The Organizing Connection: Eric Kersten
Lees verder...
Vier op een rij voor The Organizing Connection met Red Bull Kop over Kop 7-3-2018

Op zondag 7 oktober klinkt het startschot voor de vierde editie van Red Bull Kop over Kop. Deze spectaculaire tijdrit voor wieleramateurs start en finisht evenals vorig jaar in het Drentse Roden. Red Bull Kop over Kop is een creatie van Red Bull en het sportevenementenbureau The Organizing Connection dat in 2015 voor het eerst werd georganiseerd. Deze unieke ploegentijdrit van 100 km, is voor wielerteams dé ultieme uitdaging; per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners. 

Red Bull Kop over Kop: tijdrit voor amateurs

Lees verder...
Ook Steve Wijler kiest voor atletenmanagement bij The Organizing Connection 19-12-2017Eerder kozen Sjef van den Berg en Rick van der Ven al voor begeleiding bij het sportevenementbureau

Handboogschutter Steve Wijler heeft een contract gesloten met het sportevenementenbureau The Organizing Connection, om de komende jaren zijn management en begeleiding te behartigen. Afgelopen jaar verraste Wijler in zijn debuutjaar met een derde plaats op de WK Handboogschieten in Mexico-Stad en een overwinning bij de wereldbeker in Shanghai. 

Lees verder...
Highlight show Curaçao Tennis Legends zondag 10 december op Fox Sports 7-12-2017
Tennis Legends in actie op de baan, in de zee en achter de speedboot  

Op zondag 10 december om 21:00 uur (UTC + 1:00) op Fox Sports 1, is de halfuur durende highlight show van de eerste Curaçao Tennis Legends te zien. Op Curaçao gingen de voormalige toppers Fernando Gonzalez, Sjeng Schalken, Henri Leconte, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jan Siemerink de (ludieke) strijd met elkaar aan. De heren zorgden niet alleen op de baan voor hilarische momenten, maar ook tijdens de persconferentie met Ziggy de toernooileguaan en het guerillatennis op de Emmabrug met de iconische Handelskade op de achtergrond.

Lees verder...
Eerste editie Curacao Tennis Legends smaakt naar meer 29-11-2017Fernando González mag zich de eerste kampioen van de Curaçao Tennis Legends noemen. De Chileen brak in de finale met 7-6 (4), 2-6, 10-5 de muur van de fitte Sjeng Schalken.

De zon op Curaçao bleek een wondermiddel voor de Zuid-Amerikaan, die door een zware maaginfectie de afgelopen weken niet had getennist. Maar op het Santa Barbara Beach & Golf Resort timmerde González er ouderwets op los.

Lees verder...
Kijkje achter de vleugels bij de organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop 3-11-2017Elke organisatie van een grote wielerronde weet hoeveel tijd en inspanning het vergt om een parcours voor een half uur af te sluiten. Maar wat als je als organisatie een tijdrit organiseert voor amateurs met maar liefst 200 teams, vijf renners per team, op een parcours van 100 km dat urenlang is afgesloten? Het sportevenementenbureau The Organizing Connection heeft al de nodige wielerevenementen voor de internationale wielerfederatie UCI georganiseerd, maar als organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop een parcours vier uur lang afsluiten, organiseert toch even anders. 

Lees verder...
Sjeng Schalken maakt deelnemersveld Curaçao Tennis Legends compleet 5-10-2017


Sjeng Schalken stond drie jaar achtereen in de kwartfinale van Wimbledon, tegenover Roger Federer, Lleyton Hewitt en Andy Roddick. Hij bevocht met Pete Sampras de halve finale van de US Open en was de nummer 11 van de wereld. Eind november speelt Sjeng Schalken op Santa Barbara tijdens de eerste Curaçao Tennis Legends.

Lees verder...
The Organizing Connection B.V. neemt TennisEvents over van Jacco Eltingh 28-9-2017

The Organizing Connection B.V. neemt per 1 oktober TennisEvents over van Jacco Eltingh. Al sinds 2003 is The Organizing Connection B.V. betrokken bij het zakelijke tennisevenement de Tennis Classics van TennisEvents. Naast de Tennis Classics wordt het sportevenementenbureau ook de nieuwe eigenaar van alle overige tennisactiviteiten, zoals clinics, het Nederlands bedrijfstenniskampioenschap en de merken Tennisreis.nl en Tenniskamp.nl. 

Lees verder...
Guess who are back? Heroes on track! 19-9-2017


Guess who are back? Heroes on track!

The Organizing Connection organiseert WK Para-baanwielrennen 2019

Bergen, Noorwegen - 19 september 2017

De wereldkampioenschappen baanwielrennen voor sporters met een beperking keren in 2019 terug naar Nederlan d. Dat maakte de internationale wielerbond (UCI) vanavond bekend na een vergadering van het beslissende comité tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Noorwegen. Het evenement vindt plaats in het voorjaar van 2019 in het baanwielermekka van Nederland: Omnisport te Apeldoorn, Gelderland.

Lees verder...
Groen licht voor Curaçao Tennis Legends 20-7-2017
Gepubliceerd op sportknowhowxl.nl door: Marc Hoeben | 20 juli 2017

De omgeving mag er zijn. The Organizing Connection komt met de Curaçao Tennis Legends, van 23 tot en met 25 november op het Santa Barbara Golf & Beach Resort bij Nieuwpoort. Het Nederlandse evenementenbureau hoopt dit jaar de basis te kunnen leggen voor nog vele, mooie jaren met het demonstratietoernooi voor veteranen en tegelijk wat te kunnen betekenen voor de sportstimulering op het eiland en de promotie van Curaçao.
Lees verder...
Ziggo Sport zendt highlight show Para-Cycling Road World Cup in Emmen uit 4-7-2017Na afloop van de UCI Para-Cycling Road World Cup, van 30 juni – 2 juli 2017 in Emmen, zendt Ziggo Sport op dinsdag 4 juli om 23:00 uur een highlight show uit met de hoogtepunten van de races en een blik achter de schermen met presentator Teun Mulder. Als geen ander kent Mulder, voormalig baanwielrenner én Paralympisch kampioen, de para-cyclingwereld dankzij een tweede carrière als tandempiloot. Aan de start in Emmen stonden meer dan 300 internationale wielrenners in de disciplines cycling, handbike, tricycle en tandem. 
Lees verder...
Wimbledonlegendes op Santa Barbara 29-6-2017
 Nederlands Gouden Tennisgeneratie heeft een tropische verrassing in petto. Wimbledon kampioen Richard Krajicek, Jan Siemerink en de wereldkampioenen dubbelspel Paul Haarhuis en Jacco Eltingh zijn de hoofdrolspelers van de eerste Curaçao Tennis Legends, van 23 t/m 25 november 2017 in Nieuwpoort Curaçao. 

Lees verder...
European Company Sport Games: sfeervolle vitaliteit 26-6-2017

Van 21 tot en met 25 juni vonden in Gent (België) de European Company Sport Games 2017 plaats. Dit evenement, kort genoemd ECSG, trok ruim 5.000 bedrijfssporters uit heel Europa, die deelnamen in 23 verschillende sportdisciplines. Omdat sport&zaken initiatiefnemer is voor dit omvangrijke evenement in 2021, vertrok er afgelopen vrijdag vanuit Gelderland een delegatie geïnteresseerden richting Gent. De groep, bestaande uit een mooie mix van politiek en bedrijfsleven, hoopte met het bezoek een goed beeld te krijgen van de impact van het evenement.

Lees verder...
Hollands kijkje in keuken European Company Sport Games 21-6-2017
door: Marc Hoeben | 15 juni 2017 - Dit artikel is afkomstig van sportknowhowxl

Het draait er niet om topsport, maar om breedtesport. Toch hebben de European Company Sport Games – de Europese Spelen voor bedrijfsteams – wel trekjes van de ‘grote’ Olympische Spelen. Van 21 tot en met 25 juni vindt het tweejaarlijkse evenement deze keer plaats in het Belgische Gent en mag het evenement vertegenwoordigers van het Nederlandse sportevenementenbureau The Organizing Connection en onderzoekers van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) tot de zeer geïnteresseerde bezoekers rekenen. Want in 2021 komen de European Company Games naar de provincie Gelderland.

Lees verder...
Breedtesportprogramma's tijdens Para-Cycling World Cup 2-6-2017
Met wereldtoppers aan de start vanuit de hele wereld, kans op veel Nederlandse medailles én uitdagende sport- en spelactiviteiten voor jong en oud, wordt de Para-cycling World Cup een wielerfeest!
Lees verder...
Marijn de Vries en Monique Velzeboer bij Para-cycling Netwerk Symposium 1-6-2017
Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2017 wordt in Emmen de wereldbeker voor wielrenners met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, georganiseerd. De UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de strijd op het parcours, maar deze wielrenners hebben ieder ook een uitzonderlijk verhaal. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze sporters is voor elke ondernemer inspirerend en motiverend. Daarom wordt er op vrijdag 30 juni om 15:30 uur in de JENS Vesting het eerste Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium georganiseerd.
Lees verder...

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland