gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Content

2017 UCI Cyclo-cross World Championships

In 2000 was ons bureau voor het eerst bij het WK Veldrijden (Sint-Michielsgestel) betrokken. Vanaf dat moment zijn we ons aan deze prachtige sport blijven verbinden en kunnen we een aantal wereldkampioenschappen (2006, 2009, 2013 & 2014) maar ook wereldbekerwedstrijden (2010 t/m 2013 & 2015) achter onze naam zetten.

Ook voor het WK in 2017 in Bieles - Luxemburg mocht The Organizing Connection de lokale organisatie ondersteunen en adviseren in  het traject naar én tijdens dit WK. Gemiddeld één keer per maand maakten we een tripje naar Luxemburg en vanaf oktober 2016 om de week zodat we daar vergaderingen bij kunnen wonen om vervolgens de nodige meters te maken. 

Wilt u meer informatie over dit WK? Bekijk de officiële website: http://bieles2017.lu/
 
-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Content

2009 & 2014 UCI Cyclo-cross World Championships

Na het uiterst succesvol verlopen WK in 2009 hebben we samen met de Stichting GP Adrie van der Poel de handdoek weer opgepakt om dit huzarenstukje in 2014 te evenaren. Dat is gelukt!

Vanaf de bidfase zijn we bij de organisatie van dit WK betrokken geweest: niet alleen als organisator, maar ook met gedeeltelijke risicodeling. Organisatorisch gezien hebben we onder andere de communicatie, de infrastructuur, de TV-productie, de kaart- en VIP-verkoop, de subsidieaanvragen, het drukwerk, de accreditatie, de media, het transport en alle officiële gelegenheden gecoördineerd.

Een enorme klus? Dat zeker! Maar de fantastische ambiance, de uitverkochte dubbeldekse VIP-tent (150 meter lang!), de enorme exposure en het uitstekend op elkaar ingespeelde organisatiecomité zorgen nog altijd voor een zoete herinnering.

‘Betrouwbare partner’
“Als organisatie van de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide werken we sinds 2007 samen met The Organizing Connection. Inmiddels hebben we twee maal een WK Veldrijden georganiseerd: in 2009 en 2014. The Organizing Connection is voor ons een betrouwbare partner.”

Jan Prop
Stichting GP Adrie van der Poel en WK Veldrijden 2009 en 2014

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

2013 UCI Cyclo-cross World Championships

Lichte paniek bij de UCI: acht weken voor het WK Veldrijden 2013 in het Amerikaanse Louisville moest de overeenkomst met de promotor ontbonden worden. De UCI benaderde ons om namens hen en USA Cycling het WK te begeleiden.

Samen met de mensen van USA Cycling en de Louisville Sports Commission hebben we in acht weken tijd de hoofdlijnen weten uit te zetten op het gebied van TV-productie, accreditatie, media, transport, kaartverkoop en parcours. Een ‘hell of a job’, maar het lukte! 

Op één dag
Naast het feit dat dit WK voor het eerst in de VS plaatsvond, werd het een legendarisch evenement omdat we op de woensdag voor het WK hoorden dat de Ohio Rivier buiten haar oevers zou treden en het parcours zou overstromen; daardoor kon op zondag niet gefietst worden. De wedstrijden van zondag werden verplaatst naar zaterdag, waardoor alle WK-onderdelen voor het eerst op één dag werden verreden. Maar ook vanwege het werkelijk fantastisch enthousiaste publiek was het een WK om nooit te vergeten!

‘Major player’
"When Louisville hosted the 2013 World Cyclocross Championships – the first time the event was ever held outside of Europe – a team of world-class experts was put in place to ensure success. Eric Kersten was a major player on that team. He brought an incredible understanding of international sport, demonstrated impeccable integrity and candor, and made us feel at ease with his humor and ability to fit in with our local culture."

Karl Schmitt
Executive director Cyclocross Louisville 

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland


Wereldkampioenschap veldrijden:
2006: Zeddam, Gelderland
2009 & 2014: Hoogerheide, Noord-Brabant
2013: Louisville, Verenigde Staten van Amerika
2017: Bieles, Luxemburg 

Wereldbeker veldrijden:
2010 t/m 2013 & 2015 t/m 2017 Hoogerheide, Noord-Brabant